TV-ajánló

2023.05.27. 18:00

Hajléktalanok a filmvásznon

Az elfelejtett idő című amerikai filmdrámát 2014-ben mutatták be Richard Gere, Jena Malone, Ben Vereen, Kyra Sedgwick és Steve Buscemi főszereplésével.

Brunner Mónika

A fotón a film főszereplője, Richard Gere színész látható

A történet kezdetén George-ot (Gere) kidobja egy lakásból Art (Buscemi). Később kiderül, hogy a lakás nem Arté,  hanem kilakoltatott női ismerőse útján kapcsolódik az ingatlanhoz. A nőt Sheilának (Sedgwick) hívják, és ő az, aki beköltözik a lakásba.

George hajléktalan, mentálisan sérült, iszik, képtelen dolgozni, a lányával rossz a kapcsolata. A hajléktalanszállón aztán összebarátkozik a szintén hajléktalan Dixon-nal (Vereen), aki azt állítja magáról, hogy sikeres jazz zenész. 

Richard Gere a film forgatása során volt, hogy egyszerre negyvenöt percet is üldögélt egy utcasarkon hajléktalannak öltözve. Senki nem ismerte fel. Elmondta: azt vette észre, hogy az emberek az öltözéke alapján ítélik meg. Arról is szívesen beszélt, hogy élete során sokszor találkozott hajléktalanokkal, akik aztán eltűntek a szeme elől. Szerinte végtelen számú történetük van, hogy miért kerültek az utcára.

Hozzátette: egyeseknek érveik vannak az ellen, hogy a hajléktalanoknak pénzt adjanak, nehogy kábítószerre és alkoholra költsék. Azonban Richard Gere szerint nem ítélkezhetünk felettük, adjunk nekik pénzt, legyünk velük nagylelkűek.  

Elfelejtett idő, amerikai filmdráma, Filmbox Premium, 22.55. (szombat, május 27.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában