Kicsiben nehezebb

2023.05.07. 11:59

Távoktatás során sajátította el a zománckép-készítést

Felber Edina ezekben a napokban Bonyhádon tartózkodik. De debreceni. Gyógyszertári szakasszisztens. De nem ott, hanem Párizsban. Ahova férjhez ment. De nem egy francia, hanem egy portugál fiatalemberhez. 

Wessely Gábor

Felber Edina munkáját segíti Stekly Zsuzsa

Fotó: Máté Réka

Szereti a munkáját, ám van, ami még jobban érdekli: a zománckép-készítés. Ezért látogatta meg a völgység fővárosában Stekly Zsuzsát. Két éve ismerik egymást, de személyesen most találkoztak először. A debreceni fiatalasszony ‒ aki Franciaországba él – a neten figyelt fel a Stekly-féle tűzzománc alkotásokra. Megkezdődött az online oktatás. Az ötletgazdagsággal nem volt gond, viszont a kivitelezési gyakorlatot meg kellett szerezni!

A távoktatás során elsajátította a lemezalapozást, a drótlágyítást, a zománctisztítást és a színminta-készítést. A kapott feladatokat elvégezte, a kész munkafázis fotóját elküldte Bonyhádra. Neki is van egy pici kemencéje Párizsban, apró alkotásait ki is tudta égetni. 

Itt sem akar nagyobbakat készíteni, ami az oktatója szerint nem baj. Mert kicsiben nehezebb dolgozni a zománccal, mint nagyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában