Komolyzene

2023.05.02. 19:39

Világhírű szólisták világhírű szimfonikus együttesekkel lépnek fel

Valamirevaló komolyzene-rajongónak Pécsett minden esztendőben van bérlete a Pannon Filharmonikusok programjára, továbbá megveszi a Filharmonia Magyarország Mesterbérletét is, mert abban az ország legjobb zenekarainak műsorából is kap egy összeállítást. A Mesterbérletnek e hét elején megvolt a záróhangversenye, és már meg is hirdették a következő 2023/2024-es évadot, arról adunk most egy kis ismertetőt.

M. B. E.

A most záruló Mesterbérlet nagy újdonsága az volt, hogy 2022-ben a világ legjobbjának választott Budapesti Fesztiválzenekar háromszor is szerepelt a programban, és ők fejezték be rendkívül népszerű művekkel a Filharmonia koncertsorozatát. Az új évadról pedig azt kell tudni, hogy e héttől már kaphatók rá a bérletek, s ismét szerepel majd kétszer Pécsett a top első zenekar. Valamint két alkalommal a Nemzeti Filharmonikusokat is hallhatjuk (a hazai rangsorban ez a zenekar szorítja meg leginkább a világelső magyar együttest), róluk pedig azt érdemes tudni, hogy idén ünneplik fennállásuk 100. évfordulóját, és két koncertre is jönnek az ősszel a Kodály Központba.

De vegyük sorra a Filharmónia zenei eseményeit. A 2023/2024-es Mesterbérlet október 10-én indul, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar játékával, ahol a szólót a Kelemen család, Barnabás, a hegedűművész és felesége, Kokas Katalin brácsaművész játssza, a zenekart pedig Vashegyi György vezényli. A műfajból igazi kedvcsinálót hoznak, könnyed komolyzene lesz műsoron, Mozart- és Haydn-szimfóniák.

A teljes írást ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában