Tárlat

2023.06.11. 09:41

Az Illusztrálás ezer arca címmel nyílt kiállítás

Bonyhádon, a Solymár Imre Városi Könyvtárban nyílt meg Mészáros Lúcia gyermekkönyv- és magazin illusztrációinak kiállítása, az Illusztrálás ezer arca címmel.

Máté Réka

Lúcia nyolc éves volt, amikor a családjával Bonyhádra költözött, itt Kovács Ferenctől tanult rajzolni. A bonyhádon és megyeszerte is közismert művész-tanár, Feri bácsi elmondta, hogy már kislány korában is mindig nagyon pontos volt az alkotásban.

Mészáros Lúcia egykori tanárával, Kovács Ferenccel a kiállítás megnyitóján. Fotó: Máté Réka

Érettségi után modellként dolgozott Lúcia, itthon és külföldön is. Később, 2016-tól lovagolt át a divattervezésre, ill. a divatszakmának kezdett illusztrációkat készíteni. Most az Alexandra Könyvkiadónál dolgozik főállásban, ott gyerekkönyveket és munkafüzeteket, a Pál utcai fiúk kötetét vagy épp Krúdy Álmoskönyvét illusztrálta. E két utóbbit azért tartotta kihívásnak, mert ezek már többször megjelentek, többféle illusztrációval. De tervezett például pécsi kerékpárosoknak mezt is. Évek óta dolgozik Lakatos Márk divattervezővel is, pl. a nyári táboraiban közreműködik.

A bonyhádi kiállításon Lúcia illusztrált könyvei is nagy sikert arattak. Fotó: Máté Réka

A bonyhádi kiállításon az illusztrált könyvei is nagy sikert arattak, ill. hajdani tanárával, Kovács Ferenccel is megörökítettem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában