Népszerű

2023.06.30. 18:16

Évek óta túljelentkezés van az eseményre

Immár tizedik alkalommal rendezték meg a ZeGaBo, azaz Zenés Gasztró Bortúra elnevezésű programot a györkönyi Pincehegyen a közelmúltban.

Gazsó Rita

Évek óta nem tudnak annyi embert fogadni, amennyien jelentkeznek.

Fotó: Molnár Gyula

A hat helyszínen ennek megfelelően hat borászat nedűit és hatféle ételt kóstolhattak végig a vendégek, az egyes helyszíneken ezen kívül hatféle akusztikus, élőzene szólt. A Györkönyi Pincehegyért Egyesület által szervezett esemény remek hangulatban telt, rengetegen látogattak el rá. 

– Komoly hagyományokra tekint vissza a program, amelynek idén is hatalmas sikere volt. Évek óta nem tudunk annyi embert fogadni, amennyien jelentkeznek. Ezúttal is különösen sokan szerettek volna jönni, de nem akarjuk sem a pincéket, sem pedig a települést túlterhelni, ezért nem tudtunk több embert vendégül látni – értékelte az eseményt Braun Zoltán polgármester, a Györkönyi Pincehegyért Egyesület elnöke.

Mint mondta, az egyesület nem is hirdette meg nyilvánosan az eseményt, a honlapján lehetett rá jegyet vásárolni, amely ilyenkor mindig gyorsan elfogy. – Már a már a jövő ilyenkori eseményt is elkezdtük szervezni. Tudomásom szerint már most lefoglalták az összes helyi szállást, annak ellenére, hogy még nem tudni, hogy pontosan mikor lesz és milyen tartalommal – tette hozzá Braun Zoltán. 

A Györkönyi Pincehegyért Egyesület 2007 óta szervez különböző programokat a Györkönyi Pincefaluban. Ezen a héten szombaton újra rendezvénytől lesz hangos a helyszín, ahol ezúttal a Pincehegyi Cimborák rendezvényére gyűlnek majd össze a vendégek, helybéliek, távolabbiak egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában