Kúltúrális fesztivál

2023.06.30. 16:23

Fogyatékkal élők művészeti találkozója Tamásiban

Július 3-a és 7-e között 35. alkalommal rendezi meg a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület, ezúttal a Tamási Művelődési Központtal közösen a fogyatékossággal élő emberek Országos Speciális Művészeti Fesztiválját Tamásiban – tájékoztatta lapunkat a kulturális intézmény.

Gazsó Rita

A fesztivál a résztvevők számát és összművészeti jellegét tekintve is egyedülálló Európában.

Fotó: Mártonfai Dénes

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület a fogyatékos emberek művészeti tevékenységének bemutatását vállalta feladatként, tevékenysége részeként kulturális fesztiválokat, művészeti táborokat, kiállításokat szervez. Tagjai között tudhat mintegy 80 állami, egyházi és civil bentlakásos intézményt, speciális iskolát, nappali intézményt, alapítványt és egyesületet, ezek ellátottjait és munkatársait.

Az első ilyen kulturális fesztivált 1987-ben, Egerben szervezték meg, akkor még népdal- és néptánc találkozóként, napjainkra pedig igazi összművészeti fesztivállá szélesedett. A 35. fesztiválnak a Tamási Művelődési Központ ad otthont, az egy hét során a színházteremben és a rendezvénytéren is számos fellépés, színes műsor és kísérőprogram ismerteti meg az itt élőket az értelmileg fogyatékos emberek életével, művészeti tevékenységével, alkotómunkájával.

A résztvevők számát és összművészeti jellegét tekintve Európában egyedülálló Speciális Művészeti Fesztivál programsorozatában népzenei- és könnyűzenei koncertek, művészeti bemutatók, zenés-táncos műsorok, speciális mozielőadás, vásári vigalom, piac, piknik is szerepel. A pénteki napon egy fürdőzéssel zárul a program a Tamási Strandfürdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában