Gyermekkönyvtár

2023.06.15. 17:34

Ismét mesélnek majd a paksi játszótereken

A hagyományokhoz híven idén is több gyermekeknek szóló programmal készül a paksi Kincskereső Gyermekkönyvtár, amelyek célja a könyvek, a könyvtárba járás megszerettetése, a legfiatalabb korosztály olvasóvá nevelése – számolt be lapunknak Halász Dóra az intézmény munkatársa.

Gazsó Rita

Archív fotó: Molnár Gy.

Halász Dóra elmondta, a szünidő folyamán többféle programot szerveznek. Jövő héttől, a vakáció kezdetétől hetente egy-egy alkalommal foglalkozásokat tartanak például az iskolai napközis táborok résztvevői számára. A diákokat korosztálytól függően különböző programok várják, így lesz meseolvasás, kézművesfoglalkozás is.

A Kincskereső Gyermekkönyvtár állandó, közkedvelt, ingyenes nyári programja a bölcsődés-óvodás korosztály számára szervezett limonádé parti, amelyet a következő három héten keresztül csütörtökönként délelőtt szerveznek meg. A limonádé partin meseolvasással, kis kézművesfoglalkozással tölthetik az időt a gyermekek és szüleik, nagyszüleik.

Halász Dórától megtudtuk, júliusban rövid időre búcsúzik a gyermekkönyvtár, ugyanis egy hónapig zárva tartanak, mialatt lezajlik a könyvtár festése. Augusztusban térnek vissza, a tervek szerint folytatva a nagysikerű játszótéri mesék tavalyi sorozatukat. Mint lapunk korábban beszámolt róla, az elmúlt évben kedves kezdeményezést indított útjára nyáron a paksi Kincskereső Gyermekkönyvtár. A bibliotéka munkatársai több alkalommal népszerűsítették a könyveket, a könyvtárba járást, egyben a meseolvasást a paksi játszótereken. Az alkalomra feldíszítették a teret, majd egy-egy mesét olvastak fel, közben a gyermekek által kedvelt helyszínen többféle játéklehetőséget is biztosítottak: a kicsik nagyobb méretű fadominóval játszhattak, rajzolhattak, kavicsot festhettek vagy kártyázhattak, sőt még frissítő limonádét is kaptak. 

Halász Dóra szervező jelezte, idén két új helyszínen folytatódik a sorozat. Paks olyan részeire szeretnének ezúttal eljutni, ahol korábban nem jártak. Ilyen a Kodály Zoltán utcai játszótér, amely tavaly szerepelt a tervezett helyszínek között, de végül elmaradt a játszótéri program. Itt aug 9-én várják majd a gyermekeket és szüleiket a könyvtár munkatársai, aug 23-án pedig a tervek szerint a Munkácsy utcai játszótérre vonulnak majd ki mesélni, a harmadik helyszín egyelőre még szervezés alatt áll – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában