Festészet

2023.06.11. 18:17

Művészek költöznek a Gyűszűbirtokra

Festőművészek kis csoportja érkezett Szekszárdra szombaton. Az ország különböző pontjairól a megyeszékhelyre látogató művészek a Gyűszűbirtokra költöznek be júliusban, a PIC-túra Alkotótábor keretében. A szervezők – Szabó Berni és Tóth Róbert, mint a Mokk’Art mozgalom ötletgazdái – egy olyan művésztelep megalapítását tűzték ki célul, amely évről évre, különböző tematika mentén kerül megrendezésre. Szakmai vezetőnek Könyv Katát kérték fel, aki szintén részt vesz az alkotói folyamatokban. A jelenlegi látogatás egyfajta ismerkedés volt egymással, a házigazdával és a környezettel.

TEOL

Művészek és vendéglátók a Gyűszűbirtokon. Összefognak a nívós alkotások megszületése érdekében. Fotó: Beküldött kép

Júliusban összesen tíz festőművész vendégeskedik majd a Csatári-völgyben található Gyűszűbirtokon. A szervezők különböző túrákat és előadásokat tartogatnak az alkotóknak, hogy a számos impresszió ihletet adjon, s mindez a vásznakon köszönhessen vissza. Természetesen a közönségnek is lehetősége nyílik betekinteni az alkotások galériájába, amelynek megnyitását a tábor végére időzítik. 

Művészek és vendéglátók a Gyűszűbirtokon. Összefognak a nívós alkotások megszületése érdekében. Fotó: Beküldött kép

Könyv Kata úgy fogalmazott, hogy az első, júniusi találkozás egy nagyszerű alkalom volt mind az Alkotótábor alapjainak lefektetésére, mind pedig a személyes kapcsolatok elmélyítésére. A Gyűszűbirtok kiváló otthona lesz az első és majdani PIC-túra Alkotótáboroknak – tette hozzá. 

Ebben mindenképpen jó szolgálatot tett a közösen eltöltött hétvége, mely alatt kisebb-nagyobb pincészetekbe látogattak, megízlelték Szekszárd gasztronómiai értékeit, valamint betekintettek a vidék borkultúrájába és történelmi múltjába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában