Hangverseny sztárvendégekkel

2023.06.07. 10:55

Új repertoárral készült a Szekszárd Big Band

A Szekszárd Big Band a vármegyeszékhely kulturális életének megkerülhetetlen szereplője. A Pecze István trombitaművész által több mint négy évtizede alapított zenekar hétfőn este adott hangversenyt a Babits Mihály Kulturális Központban.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Az est sztárvendége volt Szolnoki Péter, a Bon-Bon együttes klasszikus zenei műveltségű énekese, illetve Kőszegi Imre Liszt Ferenc-díjas dobos, a magyar dzsessz nagy generációjának egyik kiemelkedő muzsikusa.

A közreműködők között volt Pecze Zsófia énekesnő, aki gyermekáldást követően először állt ismét közönség elé, illetve Pecze Balázs, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első trombitása. Egy másik testvérpár, Amrich Márk és Máté is fellépett a zenekarral.

Ők a Gemenc Hangja énekverseny győzteseiként érdemelték ezt ki különdíjként. Dr. Dusa Gáspár ortopéd orvosnak is tapsolhatott a közönség, aki a zenekar első lemezén játszott harmonikán, és most ismét együtt zenélt a Szekszárd Big Banddel.

Fotó: Makovics Kornél

Pecze István művészeti vezető elmondta, hogy néhány régi szám mellett ezúttal főként új repertoárral örvendeztették meg a hallgatóságot. Az esten két régi tagot is elismertek a Barsi Péter ékszerész által készített, a zenekar logóját ábrázoló kitűzővel.

Borsós István mérnök, a Pécsi Iparkamara volt elnöke és Pál Antal, 80 éves asztalos mester viselheti ezentúl a jelvényt. Korábban mindketten szaxofonon játszottak a zenekarban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában