Örömüzenet

2023.07.01. 16:26

A Gárdonyi Kórus zenés áhítata az Idősek Otthonában

A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes a Mérey utcai Dr. Kelemen József Idősek Otthona felkérésére szabadtéri zenés áhítatot tartott.

Teol.hu

A kép illusztráció.

A kórusalapító Lemle Zoltán elképzelése az volt, örömmondó békekövetként szolgálva hirdessék az evangélium örömüzenetét. Mint arról a kórus vezetője, Naszladi Judit tájékoztatott, az ünnepi alkalom klarinétszólóval indult. Kedves Benedek János kórustag – a Garay Gimnázium érettségizett diákja – egy ismert Kodály alkotást játszott. A református énekkar a kántorként is szolgáló Naszladi Judit orgonajátéka mellett a 42. zsoltár válogatott verseit énekelte. 

Ezt követően Lemle Zoltán 4. prédikációs kötetének („Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád”) egyik igehirdetését helyezték a jelenlévők szívére. A „Jézus ismeri az övéit” c. prédikáció a János 10. rész 27 – 28. verseire épült: „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.” 

Szekszárd város kiemelkedő művészeti együttese előadásában Smetana, Gárdonyi Zoltán, Bárdos Lajos, Händel, Maár Margit, Mason, Cesar Frank, Josh Groben művei szólaltak meg. 

Szólót énekelt Tusa Anikó és Simon Mónika. Zongorán Lozsányi Tamás kísért. Vezényelt Naszladi Judit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában