Kell a könyv!

2023.07.02. 19:00

A szerző fenn van a fészen és az instán százezer követővel

Nehéz következetes véleményt kialakítani a könyvről, az írott szó iránti igényről, a keresletről.

Wessely Gábor

Illusztráció: Shutterstock

Mert hol arra utalnak a jelek, hogy hamarosan múzeumi tárgyakká lesznek a nyomdaipar nyomtatott termékei, az olvasók nézőkké váltak, a tévé és az internet fölöslegessé tette a könyveket, hol meg örvendetes fellendülés tapasztalható. Ez utóbbira szolgált példaként a könyvhét. Nagy volt a forgalom, főleg a központi rendezvényen, Budapesten. 

Nagy volt a forgalom, de nem egyenletes. Kossuth- és József Attila-díjas írók unatkoztak a standjaikon, s örömmel dedikáltak, ha a hömpölygő emberáradatból negyedóránként odalépett hozzájuk valaki, aki nemcsak nézelődni, de vásárolni is akart. Viszont hosszú sor kígyózott a tinibálvány, L. asztalkája előtt, aki kérésre szelfizett is a rajongókkal.

Fekete szoknya, fekete bakancs, fekete felső volt rajta, fekete haj, fekete szemfesték és feketére lakkozott körmök egészítették ki a dizájnt. A sorban állók jelentős része is így öltözött és sminkelt. Az írószövetség illusztris képviselője megkérdezte egyiküket, hogy mi L-nek a titka. Azt a választ kapta, hogy fenn van a szerző a fészen és az instán, százezer követővel.

A most megjelent műve arról szól, hogy találkozik az állatkertben egy fiú és egy lány, és egymásba szeretnek. De már készül a következő kötet, melyben találkozik az állatkertben egy lány és egy lány, és egymásba szeretnek. Szóval, kell a könyv, holnap is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában