Nemzetközi szobrásztelepen alkot

2023.07.12. 19:10

A terrakotta technikában mélyült el

Teremtő Föld nevet viseli a horvátországi Vinkovciban az a tíz napos, nemzetközi szobrászati ​​szimpózium, melynek Tolna vármegyei művészvendége is van.

Szeri Árpád

Fusz György. Fotó: Facebook

A Szekszárdon élő prof. Fusz György DLA – Doctor of Liberal Arts, azaz a szabad művészetek doktora – , a PTE egyetemi tanára három tanítványával együtt utazott a  Szlavónia keleti részén található, szerémségi városba. A  Pro Urbe Szekszárd és Babits Mihály-díjas keramikus iparművész, kollégáival együtt a helyi csempe- és téglagyár erre a célra rendelkezésre bocsátott részlegében az eredeti terrakotta szobrászatban mélyülhetett el. 

Fusz György. Fotó: Facebook

Mint lapunknak elmondta, az említett gyár, a város, a horvát kulturális minisztérium és az eszéki Művészeti és Kulturális Akadémia támogatásával működő művész telep már 2003 óta fogadja az alkotókat. Prof. Fusz György több művet, köztük egy 140 centiméter magas, nonfiguratív szobrot is készített, ez természetesen helyben marad és más munkákkal együtt megtekinthetik a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában