Világbéke Kórusfesztivál

2023.07.18. 18:20

Különleges megtiszteltetés érte a Bartók Béla Férfikart

Ezen a héten, július 20-23. között rendezik meg Bécsben a Világbéke (World Peace) Kórusfesztivált. Kilenc ország (Ausztria, Kína, Szlovákia, Ukrajna, Horvátország, Bulgária Svédország, Kanada, Magyarország) kórusai a meghívottak, köztük a pécsi Bartók Béla Férfikarral.

Teol.hu

dr. Lakner Tamás karnagy (Fotó: MW)

A rendezvénysorozat csúcsa egy gálakoncert július 23-án 19.30 órától a világhírű Wiener Musicverein hangversenytermében (innen közvetítik egyébként évről évre a bécsi újévi koncerteket is). 

Ezen a kiemelt koncerten egyedüli magyar együttesként a pécsi Bartók Béla Férfikar képviseli Magyarországot – tudta meg a bama.hu dr. Lakner Tamás karmestertől, a kórus vezetőjétől. Hozzátette, csupán két héttel ezelőtt kapták meg a meghívót, de egy ilyen helyen, ilyen világraszóló eseményen a nyár derekán is megszervezik 33 fővel a kórust. Mint kiderült 15 évvel ezelőtt a férfikarunk szerepelt már a világ egyik legjobb koncerttermében, a Golden Saalban, ami akkor fantasztikus élmény volt, kihagyhatatlan ide visszatérni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában