Dalkör

2023.07.01. 10:35

Megvendégelték rajongóikat a Pincehegyi Cimborák

Közönségtalálkozóra hívták rajongóikat a Pincehegyi Cimborák, akik nemcsak dalokkal, nótákkal készültek az alkalomra, hanem egésznapos vendéglátással is.

Révészné Hanol Erzsébet

Közönségtalálkozóra hívták rajongóikat a Pincehegyi Cimborák

Fotó: Molnár Gyula

A 17 férfiból álló dalkör 2018 óta létezik, akkor még elsősorban helyi és környékbeli eseményeken léptek fel, a Facebooknak köszönhetően azonban szélesebb körben ismertek lettek, s mára több mint 3000 követőjük van. Számukra szervezték meg a szombati közönségtalálkozót, amelyre rövid időn belül minden jegy elkelt – árulta el Kecskeméti Gyuláné, aki a nótáskedvű társaság médiamegjelenéséért felel.

A programban katonadalokat, bordalcsokrot és sváb énekeket hallhatott a közönség, de közös éneklésre is volt mód. A Pincehegyi Cimborák alapítója és vezetője dr. Nemes Imre, ő mutatta be a társaságot, míg Rohn Mátyás korábbi polgármester Györkönyt és a Pincehegyet. Az ebédet követően borkóstoló volt a Krämer és a Rohn pincében, majd a Május téren folytatódott a program. Itt nemcsak a Cimborák léptek fel, hanem Albertszki Sándor harmonikás, az Abai Fehér Tearózsa Népdalkör és a Paksi Vetővirág Citerazenekar is.

Nótakedvelők érkeztek a rendezvényre vármegyénk több pontjáról. Sőt, az ország távolabbi helyeiről és még Erdélyből is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában