„Must jön a java”

2023.09.16. 20:55

A Szüret táncospárja: Bárczy Réka és Wéber Zalán

„Must jön a java” címmel Tolna vármegyei táncegyüttesek találkozóját tartották szombat kora este a Szekszárdi Szüreti Napokon, majd megválasztották a Szüret Táncos Párját.

Brunner Mónika

Szüret Táncos Párja 2023: Bárczy Réka és Wéber Zalán

Fotó: Kiss Albert

A Béla király tér szabadtéri színpadán mutatkoztak be a szüret párjai, és nyolc tánccsoportból járták a táncot. A Szüret táncos párja az idei évben a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület Ifjúsági Együttesének két táncosa, a tizenhét éves Wéber Zalán és a tizenhat éves Bárczy Réka. Wéber Zalán tizenhárom éve táncol a Bartina Néptánc Egyesületben, jelenleg az Ifjúsági Csoportban. 

A Garay János Gimnázium tanulója, szabadidejében szívesen besegít a családi borászatnál. Táncos párja, Réka óvodás kora óta Bartinás táncos, jelenleg az ifjúsági csoport tagja. A Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója. Réka és Zalán sárközi ugrósával és friss csárdásával varázsolta el a közönséget. Egy évig viselik a kitüntető címet, a 2024-es Szekszárdi Szüreti Napoknak ők lesznek az arcai. 

A zsűri tagjai voltak: Vizi Viktor vevőszolgálati és fogyasztóvédelmi előadó, marketing menedzser a Tolnatej Zrt.-től, dr. Lehőcz Regina főigazgató, a Tolna Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Illés Tamás képviselő, a szekszádi önkormányzata Kultúra, Civil Szrvezetek, Marketing Bizottságának elnökhelyettese, valamint a Szüret Táncos Párja 2022 győztesei: Görzsöny Bálint és Szabó Zsófia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában