Aranyéveink – végül újrakezdjük?

2023.09.28. 15:29

Dupla kivétel: az idősek érzelmei kerülnek a középpontba

A nyugdíjasokról, a boldog vagy éppen viszontagságos öregedésről nem sűrűn forgatnak filmet – vagy ha mégis, akkor a dráma kerül a középpontba. Ez a mostani munka az úgynevezett dupla kivétel.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Filmszínházba invitálja a nagyérdeműt a bama.hu. A hivatalos ismertető szerint hősünk Alice Waldvogel, aki épp frissen nyugdíjba vonult, és alig várja, hogy férjével, Peterrel közös és mindenekelőtt nyugodt időt tölthessen. A házaspár azonban egyáltalán nem ért egyet abban, hogy pontosan hogyan is képzelték el a nyugdíjas időszakot. Így fordul elő, hogy ők ketten rövid idő után egymásnak esnek. Még a közös földközi-tengeri hajóútjuk is minden, csak nem harmonikus. Egy partraszállás után Alice spontán úgy dönt, hogy nem tér vissza a hajóra.

A magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar filmje Svájcban közönségkedvenc volt, de a német nézők szívét is meghódította. Nem véletlenül: a történet nem világmegváltó, de a vásznon pergő események nagyon is ismerősek mindannyiunknak.

A nevetéseink éppen ezért nagyon hangosak és nagyon boldogok lesznek – mert talán egy kicsit magunkon is nevetünk. Úgyhogy ott helyünk a pécsi Apolló mozi vetítőtermében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában