TV-ajánló

2023.09.04. 10:26

Ezt a kalóztörténetet az élet írta

Rémálmaink netovábbja történik meg Phillips kapitánnyal, amikor dolgozni megy, bár hozzá kell tenni, a munkája nem mindennapi.

Farkas Eszter

Tom Hanks, a film címszereplője.

Forrás: Shutterstock

Szokásos útjára indul teherhajójával. Az ember azt gondolná, kalóztámadásra a legújabb technikai fejlesztéseknek hála már nem lehet példa, azonban ahogy az a kalandfilmből is kiderül, sajnos még ma is előfordulnak ilyen jellegű esetek. Nem mellesleg igaz történetet dolgoz fel a film, egy 2009-ben történt kalóztámadást.

Richard Phillips teherhajó-kapitány, kétgyermekes apa, Afrika partjainál túszként ajánlotta fel magát egy négyfős szomáliai kalózcsoportnak, hogy megvédje legénységét. A film főszereplője nem más, mint a karizmatikus Tom Hanks, aki kiválóan alakítja a főhőst. A végtelen tengeren a hajós nem számíthat segítségre a kíméletlen, szomáliai kalózcsapattal szemben.

A színész hiteles alakítása, a kapitány és a kalózok közötti feszültség ábrázolása, valamint a váratlan fordulatok garantáltan lekötik a nézőket. Phillips tisztában van vele, hogy tízmillió dolláros váltságdíjat nem tudnak érte fizetni, ezért minden mérföld, amellyel közelebb kerül Szomália partjaihoz, nemcsak a távolságot, de egyben túlélési esélyeit is csökkenti.

Phillips kapitány, Film+, hétfő, 21 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában