Bennünk van a fény

2023.09.22. 11:38

Középpontban az atomerőművek

Bennünk van a fény címmel a napokban nyílt meg az a jubileumi fotókiállítás, amelyet Pakson, az Atom téren hívott életre a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Atomstroyexport vállalat, a Paks II. atomerőmű-projekt fővállalkozója.

Gazsó Rita

Bennünk van a fény címmel jubileumi fotókiállítás nyílt meg Pakson. (Fotó: M. Gy.)

A tárlaton olyan országokban készült fotók láthatók, amelyekben a Roszatom atomerőművet épít, ilyen például Banglades, India, Törökország Kína és Oroszország. A képek között két paksi fotográfus, Bodajki Ákos és Kern Ágnes felvételei is helyet kaptak. 

– A tárlat célja bemutatni az élet sokszínűségét, a gazdag kulturális örökséget, a különböző nemzeti identitásokat és azt, ami itt, nálunk, Pakson is megfigyelhető: hogy az emberek képesek jószomszédságban élni egymással, a természettel és a nukleáris energiával – mondta el a megnyitón Szabó Péter. A polgármester szerint a képek azt is kifejezik, hogy az olyan, széndioxidkibocsátást nem okozó energiatermelők, mint az atomerőművek, mekkora szerepet játszanak a Föld ökoszisztémájának megőrzésében.

Anatolij Korotkov, a paksi atomerőmű-építési projekt igazgatójának helyettese, operatív igazgató a kiállításmegnyitón jelezte, hogy a vállalat tevékenysége nem merül ki abban, hogy atomerőművet építenek Pakson, hanem szeretnének aktívan részt venni a város kulturális életében. – Most, hogy a két új blokk épül, különböző országokból, régiókból egyre több és több ember érkezik majd Paksra, azt gondolom, ez biztos tovább színesíti a város kulturális életét – emelte ki.

A kiállításon Kóti Lóránt, a Rosatom Central Europe Kft. PR-menedzsere pozitívan értékelte a látottakat. Elmondta, zsáner- és tájképeket, illetve portrékat is láthatnak az érdeklődők a tárlaton, amely október közepéig lesz az Atom téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában