Megihlette a Himnusz

2023.09.08. 13:20

Már félszáz éve égeti a képeit

Már megszokhattuk, hogy Stekly Zsuzsa mindig készül valamire. Képekkel készül. Tűzzománc-képekkel. A bonyhádi alkotót most a Himnusz ihlette meg.

Wessely Gábor

Stekly Zsuzsa a három Himnusz-változattal (A szerző fotója)

Három műve született hat hét alatt hasonló motívumokkal, de különböző technikákkal. Egy rekeszzománc és két festettzománc munka, ám utóbbiak egyike „színszegény” (fehér és arany), épp ezért roppant elegáns. Ezt küldi fel Budapestre, a Józsa Judit Galériába, a Himnusz kétszázadik szülinapja alkalmából kiírt pályázatra.

A fehér-arany verzió (A szerző fotója)

Anyaországbeli és határainkon túli magyar alkotók is nevezhetnek, s vannak, akik meghívottakként adhatnak be anyagot. (Stekly Zsuzsa ezek közé tartozik.) A pályamunkák javát vándorkiállításon mutatják majd be az ország több városában.

A bonyhádi művész másik két Himnusz-képe Szekszárdon lesz majd látható decemberben, a Babits Mihály Kulturális Központban, az „50 éve játszom a tűzzel” című tárlaton. Mint a címből sejthető, az alkotó jubilál. Félszáz éve égeti kemencéjében a képeit. Bemutatkozásairól nyilvántartást vezet. A decemberi lesz a 304. kiállítása.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában