TV-ajánló

2023.09.19. 18:00

Mit jelképez a 23-as szám?

A 23-as szám című amerikai thrillert 2007-ben mutatták be Jim Carrey főszereplésével. Egy olyan férfit alakít, aki megszállottjává válik a huszonhármas számnak, miután olvas róla egy furcsa könyvben, amely látszólag a saját életéről szól.

Brunner Mónika

Jim Carrey, a film főszereplője (Fotó: Shutterstock)

Feltűnő hasonlóságot észlel saját maga és a főszereplő, egy „Fingerling” nevű nyomozó között, aki szerint minden incidens és esemény kapcsolódik a huszonhármas számhoz. Kutatni kezd az igazság után. 

A film félelmetes jeleneteket tartalmaz, valamint eléggé izgalmas ahhoz, hogy képes legyen lekötni a nézőt. Bár tizenhat éve mutatták be, ez mit sem von le értékéből. A filmet Joel Schumacher rendezte, a forgatókönyvíró Fern­ley Phillips. 

Hogy az alkotók miért készítettek filmet a huszonhármas számról? Nos, a történelem során ez a szám számos vallás számára fontos volt, beleértve a kereszténységet és az iszlámot is. A huszonhármas a változáshoz, a haladáshoz és az innovációhoz kapcsolódik, mindez pozitív dolognak tekinthető. Ha gyakran látja ezt a számot, adnak tanácsot a szakemberek, ez annak jele lehet, hogy magáévá kell tennie ezeket a tulajdonságokat, és néhány pozitív változást kell végrehajtania az életében. 

A 23-as szám, amerikai thriller, FilmCafe, 21 óra 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában