Közösségi élettér

2023.10.18. 12:04

Anyagbeszerzési problémák hátráltatják a kivitelezést

A végéhez közeledik a tamási templom felújítása.

Wessely Gábor
A plébánia is megújul, pár napja állványozták fel (A szerző fotója)

Amint megírtuk, az átadást novemberre tervezik, de ez csúszhat, elsősorban a válság miatti anyagbeszerzési problémák miatt. A hatszázmilliós projekt része a plébánia korszerűsítése is. Azt most állványozzák fel – miközben a templom állványzatát már bontják –, és szigetelik, ha az osztrák beszállítótól megérkezik a szigetelőanyag. Necces még a határidő szempontjából a templomkert rendezése, ahová a humuszterítést követően fákat és cserjéket ültetnek.

A templom állványzatát a napokban kezdik bontani

Kevés pap építtethet új templomot, de az se sokaknak adatik meg, hogy teljeskörű felújítást végeztethessenek. A plébános, Csibi Imre örül, hogy ezen kevesek közé tartozhat. Nem sürgeti a munkálatok mihamarabbi befejezését, viszont bizakodó azok hozadékát illetően.

A belső festést is hamarosan befejezik

– Ha megújul a templom, az magában hordozza a közösség megújulásának lehetőségét is – mondja. – Sokan csak a múlt itt maradt emlékének, műemléknek tekintik a templomokat, holott azok fő funkciója, hogy közösségi élettérkét szolgáljanak.     
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában