Teol.hu videó

2023.10.22. 15:46

Egykori zenésztársak is beültek a jubiláló Szekszárdi Ifjúsági Gitárzenekar tagjai közé (videóval)

Koncerttel ünnepelte fennállása 30. évfordulóját a Szekszárdi Ifjúsági Gitárzenekar szombaton este a Vármegyeháza dísztermében, ahol teltház előtt lépett fel a Molnár Márta által vezetett együttes.

Révészné Hanol Erzsébet

Egykori zenésztársak is beültek a jubiláló Szekszárdi Ifjúsági Gitárzenekar tagjai közé

Fotó: Makovics Kornél

A megjelentek közt nemcsak családtagokat köszönthettek, hanem régi és jelenlegi zenetanár kollégákat, valamint egykori zenésztársakat is. Sőt, közülük négyen ma már ugyan családanyák, de játszani is beálltak az est folyamán. Kovács Dóra, Lászlók Éva és Tóth Mónika gitártanár kollégák ugyancsak erősítették a zenekart, és munkájukkal a felkészüléshez is nagyban hozzájárultak – emelte ki Molnár Márta.

A vendégeket Csötönyi László, a szekszárdi önkormányzat Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottságának elnöke köszöntötte, illetve a zenekar első vezetője, Erősné Szőr Márta is szólt a megjelentekhez, felidézve az első tizenöt év történéseit, az utazásokat, a táborokat. Tóth Mónika két évig állt a zenekar élén, ő szintén méltatta néhány mondatban az együttest.

A közönség több korszakból is ízelítőt kapott a koncerten, reneszánsz és barokk darabok, klasszikus, romantikus, modern, és természetesen könnyedebb műfajú szórakoztató zenék is felcsendültek. Az utolsó műsorszám különlegessége az volt, hogy egy második évfolyamos gitáros fiú, Takács Szilveszter egy négy versszakos olasz dalt énekelt.

Molnár Márta hozzátette, hogy nemcsak a kollégáknak hálás a segítségért, hanem a szülői közösségnek is, amiért támogatást nyújtattak a koncert szervezésében, illetve azoknak a szervezeteknek is köszönetét fejezte ki, akik anyagilag járultak hozzá a megvalósításhoz.

A Szekszárdi Ifjúsági Gitárzenekart a német testvérváros, Bietigheim-Bissingen hasonló zenekarának társaként a zeneiskola akkori igazgatója, Szili Lajos és a zenekar első vezetője, Erősné Szőr Márta. Az együttes, amelyet 2010 óta Molnár Márta vezet, sok hazai és külföldi fesztiválon vett részt, szerepelt zenei táborokban.

A zenekarvezető a következő időszak terveiről elmondta, hogy szeretnének szakmailag tovább fejlődni, új, hosszabb műveket elsajátítani, és azokat a közönség elé tárni. Molnár Márta szerint önbizalmat ad egy zenét tanuló gyereknek, ha zenekarban is szerepel, és jó ha már minél fiatalabb korban csatlakozik. Emellett egy kitűnő közösségnek is tagja lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában