Mozi-ajánló

2023.11.03. 19:00

A Megfojtott virágok minden perce megéri a figyelmet

A film David Grann azonos című regényén alapul, melyben az író megtörtént esetet dolgoz fel.

Gazsó Rita

Martin Scorsese, a film rendezője

Forrás: Shutterstock

Az 1910-es évek végén az oszázs indiánok olajat találnak a földjeiken, ami villámgyorsan dúsgazdaggá teszi őket. A pénz szaga hamar odavonzza a leghitványabb alakokat, hogy sokszor csalással, sőt gyilkossággal megfosszák az őslakosokat a vagyonuktól. Az esetek során nem tartóztatnak le senkit, amely országos botrányt kavart, és végül az FBI megalakulásához vezetett. 

A Megfojtott virágok 2023-as amerikai vadnyugati krimifilm, amely az amerikai történelem egyik legaljasabb népirtását mutatja be a maga nyers valóságában. A filmet Martin Scorsese rendezte, Eric Rothtal közös forgatókönyvük alapján. Westernként emlegetik, mivel vadnyugati környezetben játszódik, igaz, a múlt század húszas éveiben. A főszerepeket a zseniális rendező két kedvenc színésze, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio alakítják, míg a női főszerben Lily Gladstonet láthatjuk. 

Scorsese ugyan a napokban tölti a nyolcvanat, de legújabb munkáján ez egyáltalán nem érződik: mozija cseppet sem öreges vagy fáradt. Bár a 206 perces játékidő embert próbáló feladat elé állítja a nézőt, de a kritikusok szerint minden perce megéri a figyelmet, mert lélegzetelállítóan remek film. A Megfojtott virágoknak hatalmas sikere van világszerte.  

Megfojtott virágok, szombat, 20 óra, paksi mozi 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában