Teol.hu podcast

2023.11.28. 19:00

„Megtiszteltetés számomra Kovács Zsolt nyomdokaiba lépni”

A Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara 35 éves jubileumi koncertet adott november 18-án a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Kolozsvári Gáborral beszélgettünk legújabb podcast adásunkban

Forrás: TEOL

A koncerten együtt vezényelt Kovács Zsolt karnagy Kolozsvári Gáborral, akinek az ünnepségen átadta zenekarvezetői pálcáját, így a továbbiakban a fiatalember vált a zenekar karnagyává.

A zenekar 1988-ban alakult Thész László, a Liszt Ferenc Zeneiskola akkori igazgatója indíttatására Kovács Zsolt vezetésével. Elsődleges feladata a fiatalok zeneszeretetre való nevelése, a város és a környék zenei együtteseinek utánpótlás biztosítása és a nemzeti hagyományok ápolása. Az eddigi 35 év alatt majd 400-an játszottak a zenekarban a jelenlegi tagokon kívül. Az elmúlt évek alatt sok, zenei pályát választott tanuló tevékenykedett a zenekarban, akik a mai napig szívesen csatlakoznak a fiatalokhoz egy-egy fellépés, koncert erejéig.

Nem volt ez másképp a jubileumi hangversenyen sem. A régi és új tagok egymás mellett, teljes egyetértésben és ritmusban zenélte végig az estét, persze ehhez kellettek a jó karnagyok is. Kolozsvári Gábor szívből örül a feladatnak és mindent megtesz a további sikerekért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában