Tv ajánló

2023.11.11. 16:30

Milyen lenne, ha úgy élhetnél, azt mondhatnál, amit akarsz?

Richard Brown kényelmes életet él: biztos egyetemi állása van, csinos felesége és egy lánya.

Gazsó Rita

Richard Brown szerepében Johnny Depp

Forrás: Shutterstock

Azonban az orvosa rossz híreket közöl: tüdőrákja van, és mivel későn kapták el, már áttétek is vannak. Menthetetlen. Richard kezelés helyett úgy dönt, gyökeresen megváltoztatja életét, maga mögött hagy minden színlelést és konvenciót, és hátralevő életét bátran, szabadon, gondtalanul és némi őrülettel vegyítve fogja leélni.

Radikálisan változtat a tanítási stílusán, piálni és drogozni kezd, szexuális kalandokba bonyolódik, és többé nem rejti véka alá a véleményét. Ahogy azonban közeleg az elkerülhetetlen, világossá válik számára, hogy sokkal fontosabb lenne rendeznie kapcsolatát azokkal, akiket szeret és rájönnie arra, milyen ember is ő valójában. 

A Richard búcsút mond 2018-ban bemutatott amerikai vígjáték-dráma, melynek forgatókönyvírója és rendezője Wayne Roberts, aki a filmben szépen ötvözi a drámát a humorral. A főszerepben Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Danny Huston, Zoey Deutch, Ron Livingston és Odessa Young látható.

A filmnek gyakran felróják, hogy eléggé megosztó. Valóban, vannak, akik rajongnak érte, míg mások elviselhetetlennek tartják az elszabadult tanár ámokfutását, szóval valamit biztosan tud a rendező.

Richard búcsút mond, Filmbox Extra HD, szombat 21.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában