Gastroblues

2023.12.04. 17:36

Koncertek, könyvbemutató és jótékonyság az első adventi hétvégén

Az idei nyári Nemzetközi Gastroblues Fesztivál legjobb pillanatait megörökítő lemezek bemutatójával, könyvbemutatóval és jótékonysági koncertekkel várták a nagymúltú blues, jazz és rockfesztivál szervezői a közönséget szombat délután, Pakson.

Gazsó Rita

Gárdai Ádám, a rendezvény főszervezője (balra) reméli, hogy jövőre még gazdagabb programajánlattal térnek majd vissza (Fotó: M. Gy.)

Elkészült az idei Gastroblues Fesztivált bemutató két DVD-s kiadvány, ez alkalomból nagyszabású koncertsorozatot szerveztek a Csengey Dénes Kulturális Központban szombat este. A programot a hagyományokhoz híven sajtótájékoztató előzte meg Pakson, a Gastroblues klubban, ahol az idei év koncertjeiről, eseményeiről, jótékonysági gyűjtéséről beszélt Gárdai Ádám szervező és a vendégek, Süli János országgyűlési képviselő, Demeter Szilárd basszusgitáros, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Koltay Gergely Kossuth-díjas magyar zenész, a Kormorán Együttes alapító tagja, Szabó Péter Paks polgármestere, dr. Kovács Antal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, Zuschlag-Nepp Éva evangélikus lelkész, dr. Szilveszter Szabolcs, kézdivásárhelyi alpolgármester és Palya Gábor Galánta főjegyzője.

A vendégek egybehangzóan sikeresnek nevezték az idei programot és még hosszú sikeres évtizedeket kívántak a 31. után, kiemelt értéknek nevezve Paks számára a Gastroblues Fesztivált, amelyet a kiváló zenék, finom ételek és az örökké tartó barátságok jellemeznek. Szó volt a jövő évi Gastroblues Fesztiválról is, a szervező, Gárdai Ádám reményét fejezte ki, hogy ezúttal az ideinél jobban tervezhető költségvetés áll majd a rendelkezésükre. Mint megtudtuk, már folynak az egyeztetések a jövő évi fellépőkkel, ám a konkrétumokat illetően tavaszig még várnunk kell. A programot Pál Balázs Jenő, Szebényi Dániel és Nenad Zlatanovic rövid zenei programja színesítette.

A sajtótájékoztatót 17 órától könyvbemutató követte a Pákolitz István Városi Könyvtárban, ahol a Petőfi Irodalmi Múzeum régi-új vezetőjének, Demeter Szilárdnak A Valahol szabadsága – Rendhagyó hazaszótár című kötetét mutatták be a Paksi Konzervatív Egyesület szervezésében.

Az esti órákban indult a lemezbemutató koncertsorozat, ahol Kovács Aliz és a Rolling Stones-cover Milestone, Demeter Szilárd együttese, a Loyal Apples'Club, a szerbek első számú bluesgitárosa, Nenad Zlatanovic, valamint a Pál Balázs Jenő Band muzsikált. A programon a hagyományokhoz hűen ezúttal is fontos szerepet kapott a jótékonyság. A licitből és a tombolából jelentős összeg, több mint 500 ezer forint folyt be. Az összeget a következő hetekben juttatják majd el a kárpátaljai Visk testvértelepülésre és az ott élő gyermekek karácsonyát kívánják szebbé tenni vele a szervezők.

Az esemény másnap délelőtt ünnepélyes faültetéssel zárult. A hagyományokhoz híven a Táncsics parkban ültették el azt a fenyőfa csemetét, amelyet ezúttal kézdivásárhelyi küldöttség hozott magával az alkalomra. Így a paksi és a galántai fa mellé került egy újabb, ami a nemzeti összetartozást erősíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában