Képzőművészet

2023.12.09. 07:30

Volt, akitől fáradt narancs színű festményt rendeltek

Amatőr képzőművészek hozták létre a Mozaik Baráti Társaságot a nyáron, melynek tagjai: Bacsné Székely Sára, Kovács Béla, Szabó Bertalan, Hárfai Aranka, Bagosi Eszter és Kékesi Anita.

Wessely Gábor

Varga Bernadett tartott bemutatót (A szerző fotója)

Keddenként találkoznak a mözsi művelődési házban egy kis együtt alkotásra. Időnként vendégeket is hívnak, akiktől szakmai fogásokat, anyagismeretet, újszerű látás- és ábrázolásmódot tanulhatnak. 

Most a bonyhádi Varga Bernadett érkezett a mözsi csoporthoz, aki az állatportrék specialistája. Pasztell és akril képekkel foglalkozik. Beszélt a papírok, a kréták, a ceruzák és festékek minőségéről, a beszerzési lehetőségekről (a legtöbb külföldi gyártmány: német, osztrák, francia), és bemutatta a használatukat, a háttér elkészítésétől az apró részletek kidolgozásáig. Van olyan puha kréta, amit felvitel után kézzel kell szétkenni. 

Általában megrendelésre dolgozik, időnként furcsa kívánságoknak eleget téve. A többiek is beszámoltak ez irányú tapasztalataikról, volt, akitől fáradt narancs színű festményt kértek. És megoldotta.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában