Tv-ajánló

2024.01.15. 18:00

Egy ígéretes fiatal nő

Az Ígéretes fiatal nő című angol-amerikai thrillert 2020-ban mutatták be, a filmet Emerald Fennell írta-rendezte és producerként is szerepel a stáblistán. A főszereplője Cassie Thomas, egy zaklatott fiatal nő, akit traumatikus múlt kísért, a megbocsátás és a bosszú között egyensúlyoz.

Brunner Mónika

Címszerepben Carey Mulligan (Fotó: Shutterstock)

Cassie harmincéves, a szüleivel él, egy kávézóban dolgozik, és jó barátnőjét, Ninát gyászolja, aki szexuális bántalmazása után öngyilkosságba menekült. Amikor megtudja, hogy a bántalmazó megnősül, Cassie bosszút tervez. 

A filmről az egyik amerikai lap azt írja, hogy a szexuális zaklatás olyan téma, amiről az emberek gyakran azt állítják, hogy számos kétségük van döntéseik során, például olyan tényezők miatt, mint az áldozat vagy az elkövető személye. Ha az alkohol is érintett egy szexuális bántalmazásban, akkor gyakran nehéz kideríteni, hogy hol húzódik a szexuális aktusba beleegyezés határvonala. 

Az Ígéretes fiatal nő című filmben sok szereplő kénytelen különféle döntéseket hozni, például azt, hogy megvizsgálják-e a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat, vagy hogyan reagáljanak, ha a rendőrséggel szembesülnek.

Ígéretes fiatal nő, angol-amerikai thriller, HBO2, 21.50. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában