Színház ajánló

2024.01.18. 18:00

Letűnőben van a könyvek kora

Vörös István József Attila-díjas prózaíró, kritikus, irodalomtörténész, esszéista egyszemélyes drámájában, A Don Quijote-szindrómában olyan fontos kérdésekre is választ kaphatunk, mint hogyan váljunk jó olvasóvá illetve befogadóvá.

Farkas Eszter

Főszerepben Széplaky Géza

Forrás: Déryné

Legtöbbünkben mély nyomot hagytak az iskolában előírt kötelező olvasmányok, ami sokaknak egy életre elvette a kedvét a könyvektől, és magától az olvasástól.

Pedig ha tudnák, hogy mi mindenről maradnak le, már csak ha abba belegondolunk, a szórakoztatóirodalom milyen csodákat rejteget. Egy jó kis kalandregény vagy krimi százszor jobb, ha mi magunk olvassuk és éljük bele magunkat a történetbe képzeletünk szerint, mintha filmben készen kapnánk. Természetesen egy színházielőadás megint csak más kategória és az is igaz, hogy egy film is lehet olyan jó, mint egy könyv.

Mindenesetre az olvasó ember napjainkban már ritka jelenségnek számít, és ahogy azt a darab ajánlójában is olvashatjuk a könyvek helyét a telefonok vették át. Nem a fantázia, hanem az internet hálójában fuldoklunk a könyvek nélküli világban.

Bonyhádon január 19-én este magától Don Quijotétól, a könyvek lovagjától kaphatunk segítséget a megfelelő irodalmak kiválasztásához, aki boldogságát csak imádott könyvei között lelheti meg. A kedvcsinálót Széplaky Géza közvetíti Vörös István írásán keresztül.

A darab rendezője az a Kaj Ádám, aki számos előadás mellett a Bánk Bánt és a Frankesteint is színpadra vitte már.

A Don Quijote-szindróma Vörösmarty Mihály Művelődési Központ (színházterem) 7150 Bonyhád, Széchenyi tér 2. január 19. 19 óra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában