Kiállítás

2024.01.10. 09:25

Madarak költöztek a bonyhádi könyvtárba

Pál Gábor fiatalkori éveit Bonyhádon töltötte, és bár régóta elköltözött innen, a családtagokhoz és kedvenc fotós helyszínére, a hónigpusztai halastavakhoz rendszeresen visszalátogat.

Teol.hu

Pál Gábor kiállítása nyílt meg Bonyhádon (Fotó: Kirchné Máté Réka)

A Solymár Imre Városi Könyvtárban mutatkozik be első kiállításával, melynek képei kertben, legelőn, halastavon készültek. A tárlatot a régi ismerős, a Bonyhádi fotóklub vezetője, Kirchné Máté Réka ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Ahogy Réka mondta: a természet igazából mindenhol körülvesz bennünket, csak nyitott szemmel kell járni és őszintén rácsodálkozni a szépségeire. A természet megörökítését az emberek elsősorban hobbifotózásnak tartják, holott a fényképezésnek ez az ága igényli talán a legtöbb időt, tapasztalatot, tudást, az élővilág ismeretét. A fotókon pedig mindig szerepel az alkotójuk is, bár láthatatlanul: adva a látásmódját, a gondolatvilágát, az érzéseit és az élményeit. A nézőknek pedig hihetetlenül nagy szerencséjük van egy olyan fotóssal, mint Pál Gábor, aki behozta a bonyhádi könyvtárba a természet lakóit, legyenek azok négylábúak, kétlábúak vagy éppen lábatlanok.

Az alkotó beszélt a természetközelben eltöltött, inspiráló gyermekéveiről, és a fotózási szenvedélyéről, melyben párja és fia is osztozik. 

A tárlat január 31-éig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában