Teol.hu podcast

2024.01.28. 19:00

Podcast-ajánló: Táncra ítélte magát a művész

A Foltin Jolán életműve előtt tisztelgő, február végéig látható tárlatot Matókné Kapási Julianna nyitotta meg, akit Szepesi László egy hangos tárlatvezetésre kért.

Szepesi László

Matókné Kapási Julianna a galéria megnyitóján (a szerző fotója)

Táncra ítélem magamat címmel egy pompás fotókiállítás nyílt a Magyar Kultúra Hetén, a Halmos Béla program támogatásával, Szekszárdon a Babits Kulturális Központ márványtermében. Eifert János, Kádár Kata, Korniss Péter, Kis Ferenc és Rácz Gabriella fotói Foltin Jolán, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar koreográfus-rendező, táncművész, táncpedagógus életművét idézik fel.

A február végéig látható tárlatot Matókné Kapási Julianna nyitotta meg, akit Szepesi László egy hangos tárlatvezetésre kért. A képeket nézegetve a Bartina Néptánc Egyesület korábbi művészeti vezetője arról is beszélt, amit a képek nem mutatnak. A néptánc mozgalomról, s a Foltin Jolán és a szekszárdi táncosok kapcsolatáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában