Program

2024.01.01. 19:01

Telt ház előtt adott újévi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar Szekszárdon

A 100 Tagú Cigányzenekar negyede Szekszárdon kezdte 2024-et. Teltház előtt adtak újévi koncertet.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Teltház előtt adott újévi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar hétfőn Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. Berlinger Attila, az intézmény ügyvezető igazgatója elmondta, évek óta hagyomány, hogy egy magas színvonalú koncerttel nyitják az esztendőt, s idén a közel negyven éve működő, világhírű, klasszikus szimfonikus zenekar indította az évet.

A 100 Tagú Cigányzenekar ezúttal huszonöt muzsikussal képviseltette magát, illetve két szólista, Peller Károly és Szendy Szilvi operetténekes állt még velük színpadra. A repertoárban számos komolyzenei mű, többek között az újévi koncertek klasszikus dallamai is felcsendültek, így például ifj. Johann Strauss Tere-fere Polkája, de Brahms V. magyar tánca is. A Hungarikum címmel is büszkélkedő 100 Tagú Cigányzenekar tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt is játszik, így ezekből is ízelítőt adtak a koncerten. 

A szünetben Gyurkovics János alpolgármester és Berlinger Attila köszöntötte a vendégeket és kívánt boldog, sikeres új esztendőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában