Verseny

2024.02.18. 20:20

Az én Pannoniám ismét kitárja kapuját

Az én Pannoniám elnevezésű vers- és prózamondó versenyt immár 16. alkalommal rendezi meg a Szekszárdi Garay János Gimnázium.

Szeri Árpád

Illusztráció: Getty Images

A Kárpát-medencei középiskolások seregszemléje a hagyományokhoz híven három fordulós. Tehát az iskolai házibajnokság után elődöntő következik, majd a sort a döntő zárja. Az elődöntőbe negyvenhárom diák nevezését küldték be az oktatási intézmények – adott tájékoztatást Báló Marianna, szervező tanár. A jelentkezési lapok tizenhét település huszonhét középiskolájából érkeztek. Ha a versmondók lakóhelyét nézzük, még színesebb a paletta: harminchárom településről neveztek a diákok. Örvendetes, hogy ismét vannak határon túli jelentkezők is, például úgy Szlovákiából, mint Szerbiából. 

A versenykiírás szerint a fiatalok egy Tolna vármegyei, egy évfordulós és egy kortárs alkotó szövegével neveznek. Ebből egyről videófelvételt kellett küldeni a szervező intézménynek az elődöntőre. A produkciókat a verseny zsűrije értékeli, és eldönti, hogy kiket hív meg szekszárdi fináléra. A záró állomáson a versmondóknak a további két művet – verset és/vagy prózát – kell majd előadniuk. A döntő helyszínének Szekszárd, a Magyarországi Német Színház – Deutsche Bühne Ungarn – ad otthont március 19-én, kedden 10 órai kezdettel. Sz. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában