Hangverseny

2024.02.13. 12:37

Bátrabbak voltak a növendékek, mint a művésztanár

Fő a nyugalom! Mindenki érezze kellemesen magát! – Ezzel a lelki útravalóval látták el a tolnai zeneiskolában megrendezett X. (vár)megyei fuvolás találkozó megnyitóján a résztvevőket az eseményt megnyitó zeneiskolai vezetők: Ágostonné Béres Kornélia, a Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Máténé Hepp Andrea, az immár a szekszárdi intézmény tagiskolájaként működő tolnai Fusz János Zeneiskola vezetője. Nem mellesleg mindketten fuvolatanárok.

Wessely Gábor

Vincze Johanna fuvolista, zongorakísérő: Fenyvesi-Hilbert Henriett

Fotó: Makovics Kornél

A négy zenedéből érkező, összesen húsz ifjú fuvolista – kivétel nélkül lányok – a biztató tanácsokat megfogadhatta, hiszen az egyik zsűritag – az egykori tolnai zeneiskolás – Jelenik Krisztián fuvolaművész-tanár a végén úgy értékelt: a tolnai zenei seregszemlén fellépett növendékek bátrabban játszottak, mint annak idején ő tette, kis zeneiskolásként.

Mindez sokat elmond az immár húsz évre visszatekintő fuvolástalálkozók varázsáról is, ami többek között abban áll, hogy nincs verseny, nincs tét, nem kell feleslegesen izgulni, csak élvezni a zenélést.

Igaz, zsűri azért mindig szokott lenni, idén Jelenik Krisztián mellett Szabó Norbert látta el ezt a feladatot. A két fuvolaművész-tanár azonban elsősorban dicsért, bátorított, semmint kritizált. Valamint – ha már egyszer zsűri – értékelt is, a következők szerint.

A jubileumi találkozón három bronzminősítés született. Heten részesültek ezüst minősítésben.

Arany minősítést kapott a 2. évfolyamból Bulátkó Jázmin (Dombóvár) és Farkas Adrienn (Kalocsa); a 3. évfolyamból Antal Adrienn (Kalocsa) és Ruppert Hanna (Szekszárd); az 5. évfolyamból Papp Júlia (Tolna) és Szegedi Nóra (Szekszárd); a 9-10. évfolyamból pedig Deák Júlia (Szekszárd) és Szabó Zsófia (Tolna).

Kiemelt arany minősítést érdemelt ki a 4. évfolyamból Koch Emília Zoé (Szekszárd) és a 7-8. évfolyamból Balogh Adrienn (Kalocsa).

A felkészítő tanárok közül a zsűri Ágostonné Béres Kornéliát (Szekszárd), Betlenné Dajkó Ágnest (Kalocsa) és Töttős-Erős Edinát (Szekszárd) díjazta.

A zongorakísérők közül a szekszárdi Németh Imre és a dombóvári Fenyvesi-Hilbert Henriett kapott díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában