Itt volt présháza

2024.02.15. 14:57

Festményeket kapott Döbrököz

Újabb öt Csonka Sándor alkotással gyarapodott Döbrököz.

Szeri Árpád

Apáti Anikó, Bodó Imre és Farkas Edit az átadás helyszínén, a Fekete István Múzeumban (Beküldött fotó)

A néhai festőművész munkáit nemrég Bodó Imre helytörténész, a dombóvári Fekete István Múzeum vezetője adta át Farkas Edit polgármesternek és Apáti Anikó IKSZT vezetőnek. Ugyancsak átnyújtotta a művész munkásságáról, kiállításairól megjelent cikkeket, tudósításokat tartalmazó újságokat és eredeti grafikákat, karikatúrákat, meghívókat, leveleket tartalmazó dossziékat is. Ezeknek a dokumentumoknak a döbröközi IKSZT ad majd otthont. 

Az 1936-ban született, 2018-ban elhunyt  Art-, Cserhát-, Nívó- és Millennium-díjas Csonka Sándor Dombóváron rendelkezett állandó lakhellyel, ám szívesen tartózkodott Döbröközön. Itteni borospincéjében látta vendégül festőművészekből, orvosokból álló baráti körét és a falu számos lakóját. Szőlejét és présházát még életében a falura hagyta.

Farkas Edit portálunknak elmondta, hogy a festményeket bekereteztették, a művek a helyi könyvtár falait díszítik. A nyomtatott meghívókat, újságcikkeket és más dokumentumokat ugyancsak ezen intézményben tekinthetik át, olvashatják el az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában