Alternatív rockbanda

2024.03.13. 10:29

Felefánt: sodródás váratlan zenei impulzusokkal

Szép számú érdeklődővel számolnak a Csengey Dénes Kulturális Központ programszervezői a csütörtök esti Felefánt koncertre, annak ellenére, hogy az együttes új albumán dolgozik és ezért kevesebbet szerepelnek az utóbbi időben.

Gazsó Rita

A Felefánt, vagyis Szendrői Csaba szövegíró-énekes és Tóth András gitáros az estén elhozza majd a legismertebb dalaikat (beküldött fotó)

A Felefánt név viccesen az Elefánt nevű alternatív rockbanda felét, Szendrői Csaba szövegíró-énekest és Tóth András gitárost takarja, akik ezen az estén elhozzák majd a legismertebb dalaikat minimális hangszereléssel, gitár-ének, esetleg dobgéppel tálalva, a pillanat szülte hangulattöredékekkel megspékelve. 

A művelődési központ színháztermében hallható lesz majd például a Sokáig vártalak, az Ikarosz, a Kösz és a Szex című dal is, ezúttal akusztikus formában. Emellett egy-egy kiadatlan dalra, valamint egy-két feldolgozásra is számíthat a közönség. A koncerten, miként azt Szendrőiéktől megszokhattuk, bármikor történhet valami váratlan zenei impulzus, általában sodródnak is ezzel, ettől válik bensőségessé, természetessé, intimmé, váratlanná, így a közönség számára is felszabadítóvá a műsor.

Az előadás nem csak improvizatívnak, de meglehetősen interaktívnak is ígérkezik: előkerül majd Szendrői Csaba második, Féyn című verseskötete is, amelyből a közönség kívánságára verseket olvas majd fel. Elég, ha a jelenlévők a megfelelő oldalszámot bekiabálják, ahol az általuk kedvelt vers található – számolt be az intézmény vezetője.

Márkus Zalántól megtudtuk, egy képzeletbeli szobát rendeznek majd be a színpadra, állólámpával, szőnyegekkel, virágokkal, hogy mindenki otthonosan érezze magát, mintha csak egy nappaliban ülne. Az előadás várhatóan több mint másfél óra lesz, amelyet követően akár egy jóízű beszélgetésre is marad idő. 

Felefánt koncert – csütörtök, 19.00 óra, Csengey Dénes Kulturális Központ Színházterme

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában