Teol.hu podcast

2024.03.11. 16:00

Himnuszt írt a békéért, mely Varga Miklós Európa című szerzeményével versenyzett

Forenszki Róbert 1984-ben írta meg a Himnusz a békéért című szerzeményét arra a békedal pályázatra, amelyet akkor Varga Miklós nyert meg az „Európa” című szerzeményével.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Forenszki Róbert volt podcast adásunk vendége

Forrás: TEOL

Nemrég újra elővette, leporolta, átszerkesztette és felénekeltette hasonló korú, a városban élő vagy tanuló fiatalokkal. Rövidesen egy videóklip is született belőle, amelyben a szekszárdi Hangszerelem Stúdió éneket tanuló növendékei szerepelnek.

A dal hatalmas siker lett. Olyannyira, hogy ő lett az első, aki a szekszárdi indítású szeretet csokor kezdeményezés keretében elsőként kapta meg a Szeretet csokrot.

Forenszki Róbert a zenélés mellett zászlógyártással foglalkozik, már a világ összes zászlaját gyártotta, jelenleg pedig szavazófülkéket készít. A zenélést azonban nem adta fel, egyre inkább nagyobb kedvet érez hozzá, hogy még több szerzeménye legyen, így kíváncsian várjuk a következő Forenszki dalt.

A HírFm legutóbbi magazinműsorában a Himnusz a békéért című dalról beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában