Huszonöt év

2024.03.10. 13:06

Születésnapot ünnepelt a Regölyi Népdalkórus

Huszonötödik születésnapját ünnepelte nemrég a Regölyi Népdalkórus.

Szeri Árpád

A születésnapi rendezvényen Zátonyi Gábor békéscsabai néptáncos hívta parkettra a közönséget (Beküldött fotó)

A jeles eseménynek a községi művelődési ház adott otthont. Mintegy százan emlékeztek együtt az alapításra, köztük a jelenlegi és egykori kórustagok, a támogatók, továbbá a helyben, illetve a másutt élő barátok.

– Szó esett röviden csapatunk történetéről, és tisztelettel hajtottunk fejet elhunyt tagjaink előtt – mondta Schellné Antal Ágnes, a kórus vezetője. – Megköszöntük támogatóinknak, a szervezeteinknek és magánszemélyeknek a két és fél évtized alatt nekünk nyújtott anyagi, erkölcsi és kétkezi segítséget, eredményes munkánkat lehetővé tevő áldozatvállalásukat.

Schellné Antal Ágnes hozzátette, hogy annak idején az alapításnak hármas célja volt. A Tolna vármegyei népdalhagyományok megélése, fenntartása és továbbadása, a múlt század eleji, regölyi népviselet életben tartása és megőrzése, valamint egy olyan civil szervezet létrehozása, mely tágabb közösségként, második otthonként és támaszként szolgál a kórustagoknak. 

– Visszatekintve erre a negyedszázadra, úgy látjuk, hogy kitűzött céljaink megvalósításában a legjobb úton haladtunk – adott értékelést a kórusvezető. – Szép eredményeket értünk el főleg a jó közösség megvalósításában. Rengeteg, számunkra új népdalt tanultunk meg, ezeket Regölyben és környékén, főleg megyénkben adtunk elő különböző rendezvényeken. Számos környékbeli népdalkórussal működtünk együtt és részt vettünk egymás rendezvényein. 

Egy esetben arany minősítést, nyolc alkalommal ezüst minősítést szereztünk produkcióinkkal. Kiadtunk két, a kórus énekeit tartalmazó CD-t, emellett községünk háromszázéves újratelepítésének emlékére egy DVD-lemezt is. Megtapasztaltuk a közösség megtartó erejét, s azt is, hogy az ének, a dal megszépíti az életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában