Dombi László

2018.04.19. 16:33

A tolnai költő több versét is énekelték Budapesten

Wessely Gábor

Véget ért az idei József Attila Vers-Dal Fesztivál, a díjkiosztó gálának a budapesti Dési Huber István Művelődési Ház adott otthont. Az év elejétől lehetett verseket beküldeni, melyeket szerzőik megzenésítésre szántak, illetve saját megzenésítésű anyaggal is lehetett pályázni.

Kilencvenöt költő hatszáznyolcvannyolc verset küldött be, melyből a zsűrizést követően hatvannégy szerző kétszázhetvenegy műve került fel a fesztivál honlapjára. Ezek közül válogathattak a versmegzenésítők. Végül tizenkét versmegzenésítőnek köszönhetően hatvanegy dal született. S voltak kötelező feladatok is: József Attila, Petri György és Szilágyi Domokos verseinek megéneklése. Ilyen mű huszonkettő született. A saját szövegű dalt előadó huszonegy nevező nyolcvanöt szerzeménnyel jelentkezett. A gálaműsor koncert része huszonhét, élőben megszólaló zeneszámból állt. De voltak versfelolvasások is. A programot gazdagította A Hetedik online költészeti folyóirat alkotóinak közreműködése.

Tolna megyéből Dombi László szerepelt sikeresen a vers-dal fesztiválon. Tőle az Annyit érsz, a Szamár a szamáron és A madár szeme című művet zenésítették meg.

A zsűri döntése alapján a fesztivál legjobb költője Miklya Zsolt, a legjobb versmegzenésítő a Vé-Tó duó és Tóth Sándor Péter, a legjobb saját dalos előadó Éles Gina lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában