FUTSAL

2018.02.06. 08:32

Ganczer-parádéval nyert a Szekszárd

Berg Sándor

Az Agenta Girls Szekszárdi FC kitömte a Gyulai Amazonokat (6–0) a női élvonalbeli bajnokságban, míg a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs simán kikapott az Astra otthonában (1–5).

A szívós védekezéséről híres gyulaiak kilenc percig állták a hazai rohamokat, mígnem a szekszárdi színekben most debütáló Vőfély Noémi passzát Ganczer Hajnalka értékesítette. S ha egy üzlet beindul: az első 20 percben négyig meg sem álltak. Ha a szünetben a vendégek azt gondolták volna, egy gyors szépítéssel még visszajöhetnek a meccsbe, Megyes Ágnes találata minden kétséget eloszlatott.

Ganczer Hajnalka igazolta klasszisát Fotó: Makovics Kornél

Az öt gól után is lendületben maradtak Micskó Márk lányai, akik nagyobb kiütést is mérhetett volna az Amazonokra, ha azok kapusa nem véd ihletett formában. A hazaiak és saját teljesítményére a négy találatig jutó Ganczer tette fel a koronát, bizonyítva, miért ő lett az őszi szezon második legjobb játékosa.

Fáradt és meggyötört Tolna lépett pályára az Astra vendégeként. Volodimir Kolok együttese csütörtökön még bajnoki meccset játszott a Miskolc ellen (5–2), két nappal később pedig már a közvetlen rivális otthonában volt jelenésük Varga Adéléknek.

Az egyre jobb játékot produkáló félegyháziak elleni bravúrt újfent egy cserével kellett volna véghezvinniük, így érthető volt a frissesség hiánya a tolnaiakon. Az első percben bekapott gól sem tette könnyebbé a helyzetüket, az Astra vezető találata megnyugtatta a csapatot, végig irányították az összecsapást, míg Folk Zsuzsannáék nem tudtak megújulni. Ha mégis eljutottak a kapuig, a hazaiak hálóőre babrált ki velük.

A felsőházi rájátszás szempontjából fontos mérkőzést nyert az Astra, közelebb lopózva a tolnaiakhoz.

NB I., az élmezőny: 1. Hajdúböszörmény 35 pont/14 meccs, 2. Szekszárd 31/13, 3. Tolna-Mözs 21/14, 4. Astra 17/13. Berg S.

Kiütés lett a vége

Agenta Girls Szekszárdi FC–Gyulai Amazonok 6–0 (4–0). Szekszárd, városi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Sipos L. (Kiss G., Hartung).

Agenta Girls Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Fábián R., Horváth K. Csere: Kágyi, Vőfély, Buchmüller, Beke. Edző: Micskó Márk. Gólszerzők: Ganczer (9., 11., 19., 24.), Buchmüller (13.), Fábián R. (21.).

Nem volt kérdés

Astra-4IG-Kkfházi Bulls–Brandmission-Artifex Tolna-Mözs 5–1 (2–0). KÉSZ Aréna, 200 néző. Vezette: Márkus (Ézsiás, Patyi).

Tolna-Mözs: Ősz – Szalkai, Folk Zs., Varga A., Üveges. Csere: Vaskovecs. Edző: Volodimir Kolok. Gólszerzők: Krascsenics Cs. (25., 36.), Godvár (1.), Nagy A. (11.), Gál T. (27.), illetve Folk Zs. (35.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!