KÉZILABDA

2018.05.23. 20:41

A Tolna zárta jobb szájízzel a szezont

Nem osztottak és nem is szoroztak a női NB II Dél-nyugati csoportjának utolsó fordulójának eredményei a két Tolna megyei csapat helyezésén. Egy kicsivel a tolnaiak zárták le jobb szájízzel az idényt.

Berg Sándor

Hévíz SK–Tolna KC 25–20 (12–10). Hévíz, 80 néző. V.: Borsóné, Molnár-Lakatos.

Tolna: Tancz – Izsák 1, Pásztor K. 2, Csajkó 9 (1), Lengyelfalusy 2 (1), Gál D. 4, Gaál O. 2. Csere: Majsai (kapus), László, Yela, Bakó, Szauter. Edző: Gálné Vígh Zsuzsanna.

Hetesek: 4/3, ill. 2/2.

Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

„Az 57. percig fej-fej melletti küzdelem folyt a pályán. Néhol már durva védekezéssel szemben kellett gólokat szereznünk, ami kapkodáshoz és pontatlansághoz vezetett. Védekezésünk sem állt össze úgy, ahogy kellett volna. Az utolsó három percben már feladtuk az ellenfél és a játékvezetés elleni küzdelmet – mondta a Tolna szezonbeli utolsó mérkőzéséről Gálné Vígh Zsuzsanna. – Köszönöm a lányoknak az egész évi munkájukat. Egy jó csapatot alkotva jövőre ismét nekivágunk a küzdelmeknek és mindent megteszünk a jó eredményért, a szurkolókkal pedig szeptembertől ismét találkozunk a mérkőzéseken” – tette hozzá az edző.

Dunaújvárosi KKA U21–Tam-Bau Tamási KC 40–14 (19–8). Dunaújváros, 50 néző. V.: Harsányi, Vámosi.

Tamási: János – Sákovics B. 2, Seeman, SERE 8 (3), Sákovics K., Fölker, Salamon 1. Csere: KAJDI I. Farkas E. 1, Kajdi K., Vincze 1, Nagy S., Ribányi 1. Edző: Varga László.

Hetesek: 7/3, ill. 5/3.

Kiállítás: 10, ill. 10 perc.

Nem sok eséllyel utazott a Tamási a bajnoki újvárosiakhoz, az erőviszonyok már az elején körvonalazódott (6. perc: 7–0). Cseréknek köszönhetően magára találtak a vendégek, de a félidő vége megint a hazaiak szempontjából alakult kedvezően. A második játékrész hasonló forgatókönyv szerint alakult, így is a szezon legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a Tamási.

Varga László: – Nyomokban véltem felfedezni azt, amit kértem a lányoktól.

Góllövőlista

A góllövőlista első tíz helyén öt megyei játékos szerepel. A tolnai Csajkó Eliza az előkelő második (157 gól), Gál Dóra és a tamási Sere Márta holtversenyben a hatodik (107), Pásztor Kata pedig a tizedik (91) pozíciót szerezte meg.

Az ifjúságiaknál a Tamási (13 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség) ötödik helyen zárt az NB III-as bajnokság Délnyugati csoportjában, megelőzve a Tolnát (7, 0, 15), amely nyolcadikként végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!