kézilabda

2018.05.08. 19:01

Győztes bajnokival zárt otthon a Tolna

Habár hozta a kötelező győzelmet a Hőgyészi SC, a Nagyatád sikerével már matematikailag sem lehet érmes a férfi NB II-es bajnokságban. A Tolnának sikerült az, ami a Tamásinak nem: győzelemmel búcsúzni a közönségétől.

Berg Sándor

Női NB II, Dél-nyugati csoport, 21. forduló.

Tolna KC–Balatonboglári SC 34–29 (17–14). Tolna, 100 néző.

Tolna: Tancz – Izsák 2, Pásztor K. 3, Csajkó 9, Lengyelfalusy 7, Gál D. 8, Gaál O. 1. Csere: Majsai (kapus), László K. 4, Yela, Pásztor F. Edző: Gálné Vígh Zsuzsanna.

Hetesek: 3/3, ill. 6/4.

Kiállítások: 2, ill. 0 perc.

Az első 10 percben felváltva estek a gólok, majd a hazaiak egy ötperces rohanással (5–0) olyan előnyre tettek szert, amit a mérkőzés végéig meg is tudtak tartani.

Gálné Vígh Zsuzsanna: – Gratulálok a lányoknak, a csapatmunka meghozta a győzelmet. Jól védekeztünk, a kapusteljesítmény is kiváló volt, pár percet leszámítva a támadással sem adódott gond. Köszönjük a szurkolóinknak az egész éves biztatást!


Tam-Bau Tamási KC–Hévízi SK 17–27 (10–12). Tamási, 50 néző.

Tamási: János – SÁKOVICS B. 3, FARKAS E. 4 (2), Seemann 1, Sákovics K. 2, Kersák 1, Salamon 2. Csere: Kajdi I. (kapus), Fölker, Kajdi K. 2, Nagy S., Vincze, Ribányi 2. Edző: Varga László.

Hetesek: 2/2, ill. 7/4.

Kiállítások: 0, ill. 6 perc.

Ifi: 25–11.

A hiányzók helyét az ificsapatból pótolta a Tamási, akik képességükhöz mérten helytálltak a jó erőkből álló Hévíz ellen. A 40. percig úgy tűnt, hogy szoros, jó eredményt tudnak elérni a hazaiak, de egy tízperces rövidzárlat szerte- foszlatta ezt a reményt. A végére ugyan rendezték a sorokat Sákovics Bettináék, de tíz gólon belülre nem tudtak kerülni.

Varga László: – A múlt heti teljesítményünkhöz képest most volt tartásunk, de az is csak ennyire volt elég.

Férfi NB II, Dél-nyugati csoport, 21. forduló.

Georgikon DSE–Hőgyészi SC 25–31 (12–17). Keszthely, 100 néző.

Hőgyész: Farkas G. – SIPOS M. 3, NYITRAI 8, Szabó T. 3, Ányos 6, Gadányi 6 (3), Vojkovics I. 4. Csere: Hudra, Molnár B. (kapusok), Vald 1 (1), Héger, Krémer, Balaskó, Pap B., Teimel M. Edző: Bán Tamás.

Hetesek: 3/1, ill. 6/4.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Ifi: 26–16.

Álmosan kezdett a Hőgyész, amely az első 8-10 percben futott az eredmény után. Negyedóra játék után Sipos Márk hármas emberelőnyt harcolt ki, a HSC megfordította az állást, és már nem is engedte ki a kezéből a mérkőzést.

Bán Tamás: – Saját magunk dolgát nehezítettük meg azzal, hogy rengeteg technikai hibát vétettünk és sok helyzetet hagytunk ki. Már sokkal korábban eldönthettük volna a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!