FGKC

2018.09.02. 19:39

Itthon tartották a serleget

A kupa mellett két különdíjat is bezsebelt a hazai rendezésű tornáján a Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Horváth Szimonetta és Mészáros Melinda edzőpáros csapata a nagyatádi Rinyamenti KC-t és a PTE-PEAC gárdáját is magabiztosan győzte le.

„Mutatott játékban kicsit sikerült előrébb lépnünk az eddigiekhez képest. Támadásban csináltunk szép dolgokat, de védekezésben még sokat kell javulnunk a szezonrajtig– mondta lapunknak Horváth Szimonetta. – Többen is jól teljesítettek, Fehér Tímea, Gyenis Patrícia jól játszott, de Tóth Barbara is hatékony volt beálló poszton. A fiatalok játékával is elégedett vagyok, elsősorban Bíró Fanninak voltak szép megoldásai, de a többiek is jó benyomást keltettek” – tette hozzá a vezetőedző.

FGKC-kupa, eredmények

Rinyamenti KC–Szekszárdi FGKC 25–35 (11–14). Szekszárd, 70 néző. Vezette: Kovacsik G., Polgár Cs. Szekszárd: Schell (kapus) – Grénus 5, Farkas A. 6, Kónya 3, Fehér T. 7, Tóth B. 5, Gyenis 6. Cserék: Szalai (kapus), Nagy Sz., Feri D., Bíró F. 3 (2), Tutti, Balázs, Bencze.

Kiállítás: 0, illetve 0 perc.

Hetesek: 3/2, illetve 3/2.

Szekszárdi FGKC–PTE-PEAC 32–18 (14–5). Szekszárd, 50 néző. V.: Kovacsik G., Polgár Cs. Szekszárd: Schell (kapus) – Grénus 3, Farkas A. 4, Kónya 3, Fehér T. 8 (2), Tóth B. 3, Gyenis 2. Cserék: Szalai (kapus), Nagy Sz., Feri D. 1, Bíró F. 4, Tutti 2, Ambrus K. 1, Sárecz 1.

Kiállítás: 4, illetve 2 perc.

Hetesek: 2/2, illetve 5/2.

A két vendégcsapat mérkőzését a nagyatádiak nyerték 35–24 arányban, így ők szerezték meg a második helyet.

A gólkirálynőnek járó különdíjat a 21 találatig jutó nagyatádi Kovács Dorina kapta. A torna legjobb kapusának Schell Gabriellát választották, a legjobb védőjátékos a pécsi Rudolf Adél, a legjobb mezőnyjátékos pedig Gyenis Patrícia lett.

A Fekete Gólyák jövő kedden a Magyar Kupa első fordulójában a NEKA együttesét fogadja (18 óra). – Az akadémisták elleni találkozó lesz nagy valószínűséggel a főpróbánk, azon a mérkőzésen meglátjuk, hogy hol tartunk. Kevesen vagyunk, s fontosabbnak tartottuk, hogy senki se sérüljön meg a rajtig – tette hozzá a vezetőedző.

A bajnokság szeptember 15-én Mohácson kezdődik Nagy Szilviáék számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!