Futsal

2018.12.07. 09:28

Megyei rangadóval zárul a női élvonal őszi idénye

Az éllovas Szekszárdi FC szombaton 18 órától a negyedik helyezett WSH Tolna-Mözs együttesét látja vendégül a női futsal NB I 10. fordulójának rangadóján.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Nem a legjobb előjelekkel érkeznek a csapatok a szombati rangadóra, az összecsapásnak a presztízsnél is nagyobb tétje van.

Hiába tartott hét mérkőzésen át a Szekszárd veretlensége, múlt héten kikapott az Astra otthonában (3–4), s ha ezen a rangadón nem nyernek Micskó Márk lányai, a kiskunfélegyháziak telelhetnek az élen (amennyiben győzni tudnak Miskolcon). A Tolnának is égető szüksége van mindhárom pontra, különben nagy valószínűséggel az alsóházból folytatják januárban a bajnokságot (a TFSE ellen előre elkönyvelhető a Gyula sikere).

Hullámzó teljesítményt nyújt idén Nagy Roland csapata, amely otthon képes megverni a címvédő Hajdúböszörményt (3–0), de ugyanott képes meglepően simán kikapni az Astrától (1–5) és a Gyulától (4–6) – két vereséggel a hátuk mögött érkeznek Varga Adélék a derbire.

„A vereségek természetesen megviseltek bennünket, de a hangulat jó a csapatnál. Meg kell szakítanunk a rossz sorozatunkat, erre a legideálisabb a Szekszárd legyőzése lenne. Természetesen tudjuk és ismerjük az erőviszonyokat, de bízom benne, hogy jobb játékot mutatunk majd, mint az elmúlt két mérkőzésen” – mondta lapunknak a WSH Tolna-Mözs csapatkapitánya.

Az Astra ellen megérezte Anna Shulha hiányát a Szekszárd, az ukrán légiósra ezúttal válogatottbeli elfoglaltság miatt nem számíthat az a Micskó Márk, aki a félegyháziak elleni kiállítása miatt szintén nem ülhet le a kispadra.

„Érdekes mérkőzésnek nézünk elébe, aggodalomra azonban semmi ok, hiszen Volodimir Kolok személyében egy szintén kiváló szakember fog minket irányítani – mondta Ganczer Hajnalka, a szekszárdiak csapatkapitánya. – Semmivel sem készülünk másképpen, de a derbi mégiscsak a derbi, mindenki felfokozott hangulatban várja. Ha a helyzetkihasználáson javítani tudunk, nem lehet gond ezen az estén sem. Szeretnénk győzelemmel búcsúzni a szurkolóinktól, és az első helyen zárni az őszi szezont.”

Női NB I, 10. forduló. Szekszárdi FC–WSH Tolna-Mözs, szombat, 18 óra. Szekszárd, városi sportcsarnok. Vezeti: Éreth (Pekoli, Szappanyos).

A folytatásról

A hétvégi forduló után egy hónap szünet következik a bajnokságban, a következő körre január 12-13-án kerül sor. A Szekszárd a Miskolcot, a Tolna-Mözs a TFSE-t fogadja. Az alapszakaszban még egy megyei rangadót rendeznek, március 17-én a tolnai sportcsarnokban találkozik a két gárda. A bajnokság első köre április 13-án ér véget. Az első négy helyezett a felső-, a második három az alsóházban folytatja a rájátszást.

A bajnokság állása: 1. Szekszárd 17, 2. Astra 16, 3. Hajdúböszörmény 15, 4. Tolna-Mözs 11, 5. Gyula 10, 6. Miskolc 7, 7. TFSE 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában