Paksi stadion

2019.01.23. 13:32

Az első tavaszi fordulóban debütál a két új szektor

Az utolsó akadály is elhárult, így először a február 9-i, Paksi FC–Szombathelyi Haladás bajnoki mérkőzésen vehetik birtokba a hazai szurkolók a két új lelátót.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Kevesebb mint három hét múlva újabb mérföldkőhöz érkezik a Paksi FC stadionrekonstrukciója. Fél évvel azt követően, hogy 2018 augusztusában megnyitották a Fehérvári úti stadion vendégszektorát (a munkálatok csúszása miatt a 2018/2019-es idény első hazai meccsének pályaválasztói jogát fel kellett cserélni a MOL Vidi FC-vel), az atomvárosi szurkolók is birtokba vehetik a két hazai lelátó (az oldalvonali B-, valamint az alapvonali D-szektor) vadonatúj székeit.

Mint arról korábban beszámoltunk, az 1200 néző befogadására alkalmas B-szektor építése közben nem ment minden zökkenőmentesen, a földmunkák során ugyanis jelentős számú, eddig ismeretlen nyomvonalon és mélységben található vezetékek bukkantak elő, ami megnehezítette az építők dolgát.

A február 9-i átadással a stadion három oldala tekinthető késznek (ezzel már közel 2500-an férnek majd el, a teljes befogadóképesség 4500 lesz), de időközben a rekonstrukció utolsó üteme is elkezdődött. Már javában tart a bontása az egykori, s majdani A-szektornak, amely a tervek szerint háromszintes lesz. Amíg azonban a közel kétezer férőhelyes lelátó nem készül el, a most átadott, szemközti B-lelátó alatt lesz ideiglenesen a VIP- és sajtószekció, valamint az öltözők is – olvasható a klub hivatalos oldalán.

„Ütemezetten zajlik a lelátók építése és átadása. A régi öltözőépületből átköltöztünk a B-lelátó alatt kialakított öltözőkbe és egyéb kiszolgáló helyiségekbe arra az időre, míg az A-épület kivitelezése zajlik, hiszen idén annak is megkezdődött a bontása. Izgalmas időszak ez most számunkra, hiszen eddig a beruházás nem érintette érzékenyen a klub mindennapjait, a játékosok életét, de bízom benne, hogy hamar belerázódunk az új helyzetbe” – fogalmazott Balog Judit ügyvezető.

Az előzetesen 1,4 milliárd forintra kalkulált stadion – az építőiparban tapasztalható áremelések következtében – végül kétmilliárdban állt meg, ebből 600 millió forintot a város állt, 800 milliót az állami költségvetésből biztosítottak, a maradékot TAO-forrásból finanszírozták.

Vereséggel zárta beleki edzőtáborozását a Csertői-csapat

Az előzetesen meghirdetett Sabah FK helyett a szintén az azeri élvonalban szereplő, s ott sereghajtó Zira FC együttese ellen lépett pályára Belekben a Paksi FC, amely az utolsó felkészülési mérkőzésén 1–0-s vereséget szenvedett. A találkozó egyetlen gólját Iltim Qirtimov szerezte az 58. percben.

Felkészülési mérkőzés

Paksi FC–Zira FC 0–1 (0–0).

Belek

Paks: Nagy G. – Kulcsár D. (Zachán, 60.), Fejes A. (Gévay, 60.), Bobál D. (Lenzsér, 60.), Szabó J. (Báló, 60.)– Zsidai (Egerszegi, 60.), Kecskés T. (Kesztyűs B., a szünetben), Papp K. (Nagy R., a szünetben) – Remili (Horváth P., 60.), Simon A. (Hahn, a szünetben), Bartha (Kővári, 60.).

„Nem játszottunk jól, de a Zira csapatának sem voltak nagy lehetőségei, a gólt egy nagy hiba előzte meg. Inkább a mezőnyben gyűrtük egymást. Hiányoznak a találatok, gólokat várok a csapattól” – mondta Csertői Aurél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!