kosárlabda

2019.01.03. 10:38

Evans távozott, Norfleet jön?

Az amerikai kisembernek nem jött rendbe a vállsérülése.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Szombaton az alapszakasz „visszavágós körével” folytatódnak a férfi NB I küzdelmei. Az Atomerőmű SE szombaton a Jászberényt fogadja a Gesztenyés úti sportcsarnokban (18 óra).

Az biztos, hogy ezen a találkozón már nem lép pályára az irányító, Shannon Evans.

Az amerikai kisember hetek óta komoly vállsésüléssel küszködik, s mostanra annyira elviselhetetlenné vált számára a fájdalom, hogy a műtét mellett döntött. Miután Evansra így több hónapos kihagyás várna, a játékos a klubvezetéssel egyeztetve felbontotta a szerződését.

Shannon Evans kulcsembernek számított az ASE-ban, az idei szezonban csak egy meccset mulasztott, a többi 12-n 16,4 pontot, 2,8 lepattanót és 3,7 gólpasszt átlagolt.

Hogy mennyire alapembernek számít az amerikai, azt jelzi, hogy a klub nem végképp búcsúzott el tőle, amennyiben felépül, várja vissza a négyszeres magyar bajnok.

A légióssal már előszerződést is kötött az Atom, ami azt jelenti, hogy Evans rehabilitációját követően visszatér Paksra, és a 2019/2020-as bajnoki idényben újra a piros-kék együttes szerelését viseli.

Hogy ki pótolja Shannon Evanst, arról egyelőre nincsenek hírek, a klub a hivatalos honlapján még semmiféle bejelentést nem tett. Csak annyit lehet tudni, hogy a kiszemeltek megvannak, zajlanak az egyeztetések.

Az internetes zuhanyhíradókban viszont már felröppent, hogy a szintén amerikai Julian Norfleet lehet az a kosaras, aki pótolja majd Evanst. Norfleet egészen a hétvégéig a Falco KC játékosa volt, de a magyar válogatott Govens Darrin visszatérésével létszámfelettivé vált, s már fel is bontották a szerződését.

Norfleet érkezését vetítheti elő, hogy az ASE már nyáron is szerette volna, ha érkezik – a Falcónál az Atomtól elküldött Szrecsko Szekulovics egyik kedvence volt...

Négy bajnoki mérkőzés januárban

Az év első hónapjában négy bajnokit is játszik az Atomerőmű SE. Most szombaton a Jászberényt fogadják Kovács Ákosék, akik január 12-én az újonc TF vendégei lesznek, január 19-én a Szeged vendégeskesik a Gesztenyés úti arénában, január 26-án pedig a Falco KC elleni szombathelyi fellépéssel zárja a hónapot Schmidt Béla csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!