kosárlabda

2019.01.03. 10:40

Ivana Dojkic pótolhatja az elküldött Jovanovicsot

A 21 éves Ivana Dojkic személyében találta meg új légiósát az NB I-es női kosárlabda-bajnokságban szereplő Atomerőmű KSC Szekszárd. A horvát válogatott hátvédet egy hónapos próbaidővel szerződtette a Magyar Kupa címvédője.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Nem sokat tétlenkedett a KSC Szekszárd klubvezetése, hiszen pár nappal azután, hogy felbontották Nevana Jovanovics szerződését, a horvát Ivana Dojkic személyében máris megtalálta új légiósát az együttes.

„Ivana Dojkic személyében egy rendkívül tehetséges játékost sikerült leigazolnunk, aki a horvát válogatottban is alapembernek számít. Az idei szezont eredetileg Törökországban kezdte volna meg, azonban a szerződtetése meghiúsult, így csapat nélküli játékosként tudtuk szezon közben megszerezni. Mivel Ivana utoljára április végén játszott tétmérkőzésen, egy hónapos próbaidővel szerződtettük, azaz január végéig bizonyíthat a szakvezetésnek” – nyilatkozta Szabó Gergő.

A 180 centiméter magas hátvéd fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, hiszen – a Tresnjevka 2009 és Novi Zagreb csapatai után – a szlovén Celje színeiben az Adria-ligában, a moszkvai Sparta&k M.R. Vidnoje játékosaként pedig az Európa Kupában is bemutatkozott. Dojkicot az előző évadban az orosz bajnokság legjobb védőjátékosának választották, illetve bekerült a liga második legjobb ötösébe is.

A 21 éves válogatott hátvéd január 1-jén csatlakozott új csapatához, tegnap pedig már Studer Ágnesékkel együtt készült a hétvégi, PEAC-Pécs elleni bajnoki mérkőzésre.

„A szezon második fele roppant keménynek ígérkezik, ezért úgy gondoltuk, ahhoz, hogy a bajnokságban el tudjuk érni a korábbi évek eredményeit, most kell változtatunk. Bízunk benne, hogy Dojkic érkezése új lendületet fog adni a csapatnak és Szekszárdon is meghatározó játékerő lesz” – tette hozzá az ügyvezető elnök.

Névjegy

Ivana Dojkic a ZKK Novi Zagrebtől 2014-ben a szlovén rekordbajnok Celjéhez igazolt, amellyel két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet szerzett. Az előző idény volt számára a legeredményesebb, az orosz Sparta&k M.R. Vidnoje színeiben a bajnokságban 23 mérkőzésen 14 pontot, 3.9 lepattanót és 2.9 gólpasszt átlagolt, az Európa Kupában pedig hat találkozón (11.3 pont, 4.2 lepattanó, 3 assziszt) szerepelt. Tagja volt a horvát felnőttválogatott Eb-selejtezős csapatának, ezeken 9.5 ponttal, 2 gólpasszal és 2.2 lepattanóval zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!