kosárlabda

2019.01.12. 08:05

Miskolcon győzött a Bonyhádi KSE!

Idei első idegenbeli győzelmét aratta a Knipl Kft. Bonyhádi KSE, amely a MEAFC-Miskolc otthonában győzött 76–74-re.

Berg Sándor

Végig kiélezett, szoros csatát hozott a BKSE borsodi fellépése, amelyen a hazaiak többször is el tudtak lépni öt ponttal, a völgységiek azonban rendre kiegyenlítettek. A félidőre már Morgen Frigyes együttese ment nyolc pontos előnnyel.

A nagyszünet után megváltozott a helyet, ekkor a MEAFC dolgozta le mindig néhány pontos hátrányát, három perccel a vége előtt pedig még a vendéglátók vezettek hat ponttal (73–67). A végjátékban a sikeres büntetőzésének és az ezzel járó 7–1-es szériájával idei első sikerét jegyezte a BKSE.

Pupp Bence 21 pontja (mindössze egy rontott kísérlete volt) mellé kiharcolt 9 faultot és leszedett 4 lepattanót, Somogyfoki Péter 19 pontig és 4-4 lepattanóig, kiharcolt faultig és asszisztig jutott, míg Somogyfoki Szabolcs 7 pontja mellé leszedett 12 gyűrűről lecsorgó labdát.

– Hatalmas gratuláció a fiúknak a győzelemért. Azt gondolom, hogy ott indult el a mélyrepülésünk, amikor az első fordulóban belefutottunk egy nagy zakóba a Miskolc ellen, ezért is szerettünk volna visszavágni a borsodiaknak. Nem jön ki nekünk a lépés mostanában, ez az edzésszámunkból is adódik, nem tudunk annyi munkát beletenni, holott ez a társaság többre hivatott, amit most is sikerült bebizonyítani. A előző mérkőzésen is volt már egy jó félidőnk, ahol 20 pontról végül kikaptunk. Most nyolc pont volt az előnyünk, s nem akartunk még egyszer így járni. Mindenki koncentrált volt, ezen a napon benne volt, hogy meg tudjuk verni a Miskolcot, ami sikerült is, úgyhogy még egyszer nagy gratuláció a csapatnak – nyilatkozta Morgen Frigyes.

Férfi NB I/B, Piros csoport, 14. forduló

MEAFC Miskolc–Knipl Kft. Bonyhádi KSE 74–76 (21–19, 19–29, 22–14, 12–14)

Miskolc, Miskolci Egyetem, Körcsarnok. Vezette: Sallai I., Gergely Cs., Domán.

MEAFC: TAKÁCS D. 8/6, KOPASZ 4, Tóth V. 4, HOMOKI 27, Béres 4. Csere: Szanyi 14/12, Lippai 10, Galló 3, Orliczki. Vezetőedző: Drahos Gábor.

Bonyhád: PUPP B. 21, SOMOGYFOKI P. 19/6, Tömösváry 11/3, Baki S. 11/3, SOMOGYFOKI SZ. 7. Csere: Nagy B. 5, Dorogi 2, Gébert, Kis M., Buday-Sántha. Vezetőedző: Morgen Frigyes.

A völgységiek két győzelemmel és tizenkét vereséggel továbbra is sereghajtók, de az előttük álló Békéssel és PVSK-val azonos mérleggel rendelkeznek.

Morgen Frigyes csapata legközelebb a listavezető Veszprémhez látogat (január 17., 18 óra), majd a harmadik Oroszlányt fogadja (január 25., 19 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!