labdarúgás

2019.02.23. 19:38

Megvan idei első sikere hazai pályán a Paksnak!

Végig fölényben játszott, de mégis fordítás után tudta begyűjteni a három bajnoki pontot a Paksi FC, amely 2–1-re győzött a Debrecen ellen.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Papíron kitavaszodott már az OTP Bank Ligában, az időjárást azonban ez a legkevésbé sem érdekelte. Pintér Csaba játékvezető kezdő sípszavakor 0 °C-t mutatott a hőmérő.

Csipkedték is magukat a játékosok, az iramra sem lehetett panasz, amit egyértelműen a Paks diktált. A legnagyobb helyzetre mégis a 33. percig kellett várni, amikor Windecker József tiszta helyzetből, a jobbösszekötő helyéről kilenc méterről laposan ellőtte a labdát a kimozduló Nagy Sándor mellett, de egyúttal a jobb kapufa mellett is.

Ezt a ziccert Szabó János már nem láthatta, az atomvárosiak balhátvédjére saját kapusa, Nagy Gergely egy kifutásnál ráaesett és beletérdelt az oldalába, ami miatt le kellett cserélni.

Nem kímélték egymást a felek, több durva szabálytalanság borzolta a közel 800 kilátogató néző kedélyeit.

A szünet után felbátorodott a Loki, amely Varga Kevin közeli perdítésével meg is szerezte a vezetést. Egy jobb oldali beadást Avdijaj a rövid saroknál tovább sarkalt, a hosszú saroknál érkező Varga pedig Kővárit megelőzve jobbal két lépésről a jobb alsó sarokba helyezett.

Gyorsan reagált a bekapott gólra a Paks, Kecskés Tamás bal oldali szögletébe Nagy Sándor olyan szerencsételenül ütött bele, hogy a hálóba pattant a labda, négy perccel később pedig Könyves Norbert buktatásáért megítélt büntetőt Hahn János értékesítette.

A hajrában nyomott a DVSC, de egyenlíteni már nem tudott, a Paks öt nyeretlen hazai bajnoki után tudott ismét győzni.

“Jól kezdtük, uraltuk a mérkőzést, helyzeteink is voltak, de ezeken nem tudtuk kihasználni. Hátrányban nyitottabban kellett futballoznunk, területet adva az ellenfélnek a kontrákra. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, kitettek magukért a fiúk, megérdemelten tartottuk itt a három pontot. Fogalmazhatunk úgy is, hogy egy csatát megnyertünk, de messze még a háború vége” – mondta a mérkőzést követően Csertői Aurél.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Paksi FC-Debreceni VSC 2-1 (0–0)

Paks, 796 néző. V.: Pintér Cs. (Kóbor, Király K.)

Paks: Nagy G. – Kővári, Fejes A., Gévay, Szabó J. (Lenzsér, 15.) – Kecskés T., Zsidai (Egerszegi, 91.), Windecker – Bartha (Könyves, 60.), Simon A., Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi J. – Varga K., Haris, Tőzsér (Zsóri, 77.), Bódi (Damásdi, 45.) – Szécsi, Avdijaj (Takács T., 73.). Vezetőedző: Herczeg András

Gólszerző: Nagy S. (64., öngól), Hahn (68., büntetőből), illetve Varga K. (54.)

Sárga lap: Lenzsér (45+2.), Fejes A. (57.), Gévay (70.), Simon A. (84.), Nagy G. (86.), Kecskés T. (94.), illetve Kinyik (53.), Ferenczi J. (70.), Zsóri (81.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!