labdarúgás

2019.03.13. 12:50

Öröm és csalódás a Vidi elleni mérleg

Ezerháromszázhetvenkilenc nap után talált be a Paksi FC színeiben Könyves Norbert. Az ő gólja is kellett ahhoz, hogy szombaton pontot tudjon szerezni az atomvárosi csapat a címvédő MOL Vidi FC ellen (2–2) a bajnokságban.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Angyalföldi és debreceni kitérőt követően, három és fél évvel távozása után a télen visszatért Paksra Könyves Norbert, vagy ahogy fogalmazott, hazatért. Az eddigi epizodista főszereplővé lépett elő a Vidi ellen, és sokat tett azért, hogy csapata a bajnoki címvédő ellen otthon tudjon tartani egy pontot.

„Örülök, hogy gólt tudtam lőni, már nagyon ki voltam éhezve rá, azonban csalódott is vagyok, amiért nem tudtuk itthon tartani a három pontot” – mondta lapunknak a 29 éves támadó, aki az eltiltását töltő Simon András és a sok sérült, köztük Bartha László (róla keretes írásunkban) hiányában idén először került be a kezdőbe, a bizalmat pedig jó teljesítménnyel hálálta meg. A végig nagy lelkesedéssel és bizonyítási vágytól fűtve futballozó csatár találatával szerezte meg másodszor a vezetést a bajnok ellen a Paks (212. NB I-es fellépésén a negyvenhetedik gólját jegyezte).

„A mérkőzés előtt aláírtuk volna ezt az eredményt, azonban a mutatott játék alapján az egy pontnak nem tudtunk teljes szívből örülni. Éreztük, hogy több van ebben a meccsben, az edzőnk elégedett volna a játékunkkal, de ő is úgy látta, meg lehetett volna a győzelem. Nekem is volt két helyzetem, de mondjuk ezeket inkább csak lövésnek. Ha abból az egyik bemegy, nyerünk. Kár, hogy nem így történt” – tette hozzá.

A mutatott teljesítmény és a végeredmény közti hézag ellenére ez a döntetlen lökést adhat a paksiaknak az egyáltalán nem könnyű folytatásra. Szombaton a tavalyi negyedik Budapest Honvédhez látogatnak, a válogatott szünet után, két hét múlva a bronzérmes és MK-címvédő Újpestet fogadják, majd utaznak a listavezető Ferencvároshoz.

„Ha ugyanazt a játékot hozzuk, mint a Vidi ellen, bárki ellen lehet esélyünk. Közhely, de tényleg így van, csak a közvetlenül előttünk álló feladatra koncentrálunk. Hogy hány ponttal lennénk elégedettek a megszerezhető kilencből?

A Fradi elleni mérkőzés után üljünk le, és megmondom” – fogalmazott a szezonban három gólnál járó Könyves Norbert.

Hosszú kihagyás vár Bartha Lászlóra

A MOL Vidi FC elleni bajnokit lágyéktáji izmában keletkezett beszakadás miatt ki kellett hagynia Bartha Lászlónak, akire 3-4 hét pihenő vár.

„Alaphelyzetben nincsenek fájdalmaim, de sétálásnál már érzek kellemetlenséget, ugyanakkor számomra a történteknek nem ez a legrosszabb része, sokkal inkább a lelki velejárója. Végre ismét kezdőjátékos lettem, emiatt stabilabbnak is éreztem magam, majd jött ez a sérülés. Az a célom, hogy minél előbb teljes értékű munkával segítsem a csapatot” – mondta a Paksi FC hivatalos oldalának a középpályás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!